Kringloopbedrijf De Lokatie

Stichting Kringloopbedrijf De Lokatie is een recycling bedrijf dat bijdraagt aan de verlenging van de levensduur van goederen. Door de werkwijze van het kringloopbedrijf wordt er direct een besparing gerealiseerd op de CO2 uitstoot. Er wordt door De Lokatie jaarlijks 740 ton aan huisraad gerecycled wat direct een besparing oplevert van 729.840 Kg aan CO2 uitstoot. Dat staat gelijk aan het verwarmen van 295 huizen gedurende 1 jaar.

Wat doet Kringloopbedrijf De Lokatie op het gebied van sociaal werk

Om deze milieu opbrengsten en werk-ervaringsplekken te kunnen creëren heeft stichting Kringloopbedrijf De Lokatie 3 winkels opgericht. Zij sluiten naadloos aan bij de hedendaagse maatschappelijke behoefte maar ook bij de moderne trends waarin mensen milieu bewust willen shoppen en op zoek zijn naar frisse/hippe spullen met een verhaal. De winkels kenmerken zich door een divers assortiment, gunstige prijzen en een enorme omloopsnelheid.

Werkervaringsplekken

Naast deze milieu opbrengsten biedt de organisatie werk-ervaringsplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Mensen kunnen via verschillende regelingen werkervaring opdoen. Zij krijgen een traject aangeboden, waarbinnen zij kunnen werken aan uitbreiding van competenties, kennis en vaardigheden. Om hiermee weer te kunnen voldoen aan een vervolg traject en de eisen van de arbeidsmarkt.

Wat zou u willen delen met andere partners

Het delen van onze ervaringen en best practices met betrekking tot het creëren van mogelijkheden voor mensen met een arbeidsbeperking met onze samenwerkingspartners zoals:

  • Breitner Academie

Voor het 2e jaar was er een kunstzinnige samenwerking met het Breitner Academie waarin studenten verschillende projecten hebben uitgevoerd bij De Lokatie met medewerkers en klanten met als resultaat een krant waarin alle uitgevoerde projecten zijn beschreven.

  • Geef verf een nieuw leven

Gemeente Amsterdam, AEB Amsterdam, Akzo Nobel en De Lokatie werken samen om het hergebruik van ongebruikte latexverf te stimuleren.Meer dan 10.000 liter hebben we weten te recyclen.

  • Zorgkringloop

De samenwerking met de Zorgkringloop is een mooie aanvulling op het assortiment in de winkel. Meer dan 1250 goede zorgartikelen hebben een 2e kans gekregen.

  • Evenementen

Meer dan 200 banken en andere meubelstukken zijn geleverd aan verschillende evenementen als; Loveland van Oranje, Windmill Tournament, 909. Diynamic, Tante Lien Beestenbos, Volksopera Amsterdam Noord.

Overige samenwerkingspartners zijn (zonder volledig te kunnen zijn): Roads, HVO-Querido, Amsta, Philidelphia, De Regenboog, Inforsa, Gemeente Amsterdam, UWV, Nemo, Rataplan, De Prael en nog vele andere.

Wat inspireert Kringloopbedrijf De Lokatie aan sociaal werk

Het scheppen van structurele arbeidsplaatsen voor met name personen met een psychiatrisch verleden. De scholing en vorming van deze personen gericht op het zo goed mogelijk functioneren in het bedrijfsleven.

Meer informatie of contact

Wilt u meer weten neem dan contact op met:

Menno Hoekstra

Kringloopbedrijf De Locatie

Distelweg 85, 1031 HD Amsterdam

Telefoonnummer: 020-4632124

www.delokatie.org

Deel dit artikel: