Heb je een Amsterdammer op het oog die ondersteuning op de werkplek nodig heeft? En neem je deze kandidaat direct in dienst? Dan kan je subsidie ontvangen van 50% van het wettelijk minimumloon gedurende 6 maanden.
Helpt bij het vinden van relevante subsidies en regelingen voor het aannemen van mensen met een ondersteuningsbehoefte in de regio Groot-Amsterdam.
Heb je een praktijkleerplaats of een werkleerplaats? Dan kan je de subsidieregeling praktijkleren aanvragen. Dit is een tegemoetkoming in de kosten voor de begeleiding van een leerling of student.
Wil je kansen bieden aan werkzoekenden die intensieve begeleiding of een aangepaste werkplek nodig hebben? Verschillende subsidies en regelingen ondersteunen je als je beschut werk in je bedrijf wilt realiseren.
Deze training is bedoeld voor een collega-werknemer die samenwerkt met een medewerker wiens talenten beter tot zijn recht komen als hij extra steun van een collega krijgt en/of iets meer tijd krijgt voor zijn (aangepaste) werkzaamheden.
Routekaart ter bevordering van gelijke kans binnen je organisatie. Gebaseerd op ervaringen en kennis van o.a. Op naar de 125.000 banen, Vluchtelingenwerk en Diversiteit op de Werkvloer.
Jobcoaching biedt werknemers met een ondersteuningsbehoefte hulp bij het vinden en behouden van een baan op de reguliere arbeidsmarkt. De gemeente of UWV zet die in. Ook kan een bedrijf zelf een interne jobcoach inzetten.
Werkgeverservicepunt Groot Amsterdam biedt hulp bij de invulling van je verplichtingen die horen bij de Banenafspraak.
Amsterdamse werkgevers kunnen gratis en vrijblijvend advies krijgen over ondersteuning werknemers bij taal- of financiële problemen.
Ontdek hoe je bedrijf een sociale bijdrage kan leveren aan Amsterdam, o.a. door het bieden van werk en door sociaal in te kopen.
Een inclusieve maatschappij creëer je door niemand uit te sluiten. Het lijkt vanzelfsprekend. Met welke woorden krijgen we dat voor elkaar?
Jobcoaches stellen werkzoekenden voor die extra ondersteuningsbehoefte hebben en op zoek zijn naar een passende baan. Zij hebben een doelgroep-indictie of komen daarvoor in aanmerking via de praktijkroute. Elke tweede donderdag van de maand online van 12.30 tot 13.30 uur.
Bij het aannemen van een collega met een ondersteuningsbehoefte is het belangrijk om de begeleiding passend in te richten. Welke opties er zijn, hangt af van de uitkeringspositie en of je de gemeente of UWV moet benaderen.