Veel gestelde vragen

Dit zijn de veel gestelde vragen die de Sociaal Werkkoepel uit het netwerk en van haar connecties te horen krijgt. Hieronder beantwoorden wij deze vragen. Heeft u ook zo’n prangende vraag? Stel hem dan via ons contactformulier. We geven graag antwoord op en eventueel een oplossing voor uw issues.

Lees hier welke veel gestelde vragen er al beantwoord zijn

Wat is sociaal werk en voor wie is het bedoeld? 

Sociaal werk is betaald  werk met  ondersteuning door  subsidie, een jobcoach of Beschut Werk. Het is bedoeld voor werkzoekenden met een arbeidsbeperking die afstand tot de arbeidsmarkt hebben.

Heeft de Sociaal Werkkoepel een bestuur?

De Sociaal Werkkoepel is een netwerkorganisatie, voor en door de leden van het netwerk. Er is daarom geen bestuur. Wel zorgt de gemeente Amsterdam als initiatiefnemer ervoor dat een programmateam het netwerk faciliteert. 

Hoe kom ik aan kandidaten?

Het Werkgeversservicepunt Groot-Amsterdam (WSP) helpt u om de passende werkzoekende met een arbeidsbeperking te vinden.

Wat is het verschil met het Werkgevers-servicepunt Groot-Amsterdam (WSP)?

De Sociaal Werkkoepel Amsterdam is een netwerkorganisatie voor alle organisaties die willen bijdragen aan werk aan Amsterdammers met een arbeidsbeperking of (tijdelijk) verminderd arbeidsvermogen. Wij wisselen ervaringen uit, bieden oplossingen en organiseren (thema)bijeenkomsten en workshops over sociaal werk(geverschap). Op de pagina ‘Netwerkcommunicatie’ maakt u kennis met de mensen achter de organisaties, en hun ervaringen met sociaal werk(geverschap). Dat maakt het makkelijker contact te leggen om iets voor elkaar te kunnen betekenen.

Het WSP geeft advies en begeleiding over matching van nieuwe medewerkers en personele oplossingen en advies als u subsidies wilt aanvragen.

Waar kan ik terecht voor meer informatie?

Vindt u geen antwoord op deze website, wilt u meer informatie of heeft u overige vragen? Neem dan contact met ons op.