Veel gestelde vragen

Voor wie is de Sociaal Werkkoepel?

De Sociaal Werkkoepel is een netwerkorganisatie voor alle organisaties die een plek (willen) bieden aan Amsterdammers met een arbeidsbeperking of (tijdelijk) verminderd arbeidsvermogen.

Wat heeft de Sociaal Werkkoepel mij te bieden?

Binnen het netwerk van de koepel wisselen wij ervaringen uit, geven oplossingen aan en organiseren (thema)bijeenkomsten en workshops op het gebied van sociaal werk(geverschap).

Wat is het verschil met het Werkgevers-servicepunt Groot-Amsterdam (WSP)?

Het WSP geeft advies en begeleiding op het gebied van matching van nieuwe medewerkers en personele oplossingen en advies bij het aanvragen van subsidies.

Is er een bestuur van de Sociaal Werkkoepel?

De Sociaal Werkkoepel is een netwerkorganisatie, voor en door de leden van het netwerk. Er is geen bestuur. Wel heeft de gemeente Amsterdam als initiatiefnemer gezorgd voor een programmateam dat tijdens de start de Sociaal Werkkoepel faciliteert.

Hoe kom ik aan kandidaten?

Het Werkgeversservicepunt Groot-Amsterdam begeleidt in het vinden van de juiste Amsterdammer op de juiste plek

Waar kan ik terecht voor meer informatie over mijn specifieke situatie?

Vindt u geen antwoord op deze website, neem dan contact met ons op.

Wat is het steunpunt van de Sociaal Werkkoepel?  

De Sociaal Werkkoepel houdt via het steunpunt bij hoeveel meldingen van mensen met een arbeidsbeperking er per jaar binnenkomen over hun werk bij verschillende organisaties. Daarnaast adviseren en ondersteunen we bij meldingen wanneer een werknemer en werkgever er samen niet uit lijken te komen. We bekijken wat voor soort meldingen er binnen komen, hoe snel meldingen worden afgehandeld en wat voor soort meldingen lastig op te lossen zijn. Zo krijgen we een beeld van de verschillende soorten meldingen die binnenkomen en kunnen we met onze partners bespreken of bepaalde meldingen te voorkomen zijn. Om deze meldingen te kunnen inventariseren en monitoren worden alle gemelde meldingen centraal geregistreerd bij de Sociaal Werkkoepel