MidWest

Stichting Amsterdam MidWest (MidWest) is een sociale buurtonderneming in een monumentaal schoolgebouw aan de Cabralstraat in de Amsterdamse Baarsjes. MidWest is een werkplaats en speelplek, een verzamelgebouw voor ondernemende en creatieve Amsterdammers met een sociale doelstelling: maatschappelijke impact creëren door dit monument voor de buurt te behouden, arbeidsplaatsen te realiseren en een ontmoetingsplek rendabel en onafhankelijk van subsidies te bieden. MidWest wil dat deze plek er is voor álle bewoners –ongeacht hun sociaal economische situatie- van Amsterdam West, die zichzelf en anderen in hun omgeving willen laten groeien.

We bieden een inspirerende en vertrouwde plek aan werk en initiatief van Amsterdammers. We verhuren werkplekken en zalen tegen een marktconforme prijs. Op deze wijze verdient de stichting haar inkomsten waarmee we waardevolle buurtinitiatieven, social start ups, culturele en maatschappelijke activiteiten ondersteunen. Amsterdammers, organisaties, instellingen en initiatieven die de markconforme prijs niet kunnen betalen, maar toch waardevolle activiteiten met een maatschappelijke of culturele doelstelling realiseren, krijgen ook een plek (vast of tijdelijk) in MidWest. Ze betalen een maatschappelijk tarief of een heel klein beetje. MidWest investeert haar financiële rendement op deze manier terug in de buurt en haar bewoners.

Geld verdienen is voor ons geen doel maar een middel om onze stad fijn en leefbaar te houden voor iedereen.

Social impact

We zijn als erkende sociale firma ook een talent ontwikkelplek. We werken samen met verschillende partners Amsterdammers met afstand tot de arbeidsmarkt werkervaring te laten opdoen in verschillende regelingen. We zijn een gecertificeerde opleidings- en stageplek voor het VMBO, MBO en HBO.  Maar ook buurtbewoners die binnen wandelen op zoek naar een vrijwilligersplek krijgen de kans om zich te ontwikkelen en hun talent te laten groeien. We hebben veel plekken, variërend van buurtkok tot tuinmedewerker, van barhulp tot compostino en van energiecoach tot buurderij host. Iedereen krijgt bij MidWest de kans zijn talenten te ontdekken en ontplooien. Nieuwe mensen te ontmoeten en in je eigen buurt ergens bij te horen.

Wat wilt u delen met andere partners van de koepel?

We willen graag onze ervaringen met anderen delen en hopen van andere partners wat te kunnen leren.

Informatie

Zie ook ons verhaal in 2 minuten: https://www.inmidwest.nl/dorpshuis-in-de-stad/ en kijk op onze website www.inmidwest.nl voor nog veel meer informatie en de activiteiten agenda. Voor meer informatie over zaalverhuur en het doen van een aanvraag: www.inmidwest.nl/zaalhuur/. Of bel naar 020-3030262.

Deel dit artikel: