Rabo Foundation

Rabo Foundation financiert organisaties die werken aan vooruitgang op economisch, sociaal en ecologisch gebied. Succes draait voor hen niet alleen om financiële resultaten. Maar vooral om positieve verandering voor mens en maatschappij. Als impactfinancier zetten we ons in voor wereldwijd blijvende positieve verandering: economisch, ecologisch en sociaal. Wij geloven dat iedereen een perspectief verdient voor een betere en duurzamere toekomst. In een wereld waar sociale inclusie de norm is en we de planeet respecteren. Dit doen wij door organisaties te financieren die bijdragen aan een inclusieve en duurzame maatschappij.

Rabo Foundation beschikt daarnaast  over een breed netwerk van ervaren ondernemers, coaches en andere impactfinanciers. Afhankelijk van de behoefte brengen we een sociaal ondernemer in contact met andere stakeholders binnen ons netwerk. Rabo Foundation is ook aangesloten bij verschillende samenwerkingsverbanden waarbij impactfinanciers en (private equity) fondsen maatschappelijke en duurzame ondernemers helpen met hun financiering. Ook bieden we verschillende trainingen en opleidingen ter ondersteuning aan. Ondersteuning gericht op zakelijk advies, coaching en kennis om ondernemerschap te versterken. Zo kunnen ondernemers deelnemen aan de leergang Sociaal Ondernemen bij de Universiteit van Utrecht en bieden we verschillende trainingen aan.

Rabo Foundation verstrekt leningen en donaties. Bij de beoordeling van ondernemingen kijken we in de eerste plaats naar de beoogde impact, de markt, het management en de financiën van de onderneming. Een aanvraag kan online worden ingediend op onze website: Submit a project – Rabo Foundation – Rabobank.

Deel dit artikel: