Roads

Bij Roads draait het om meedoen in de maatschappij, werken aan herstel en/of terugkeer naar werk of opleiding. Wij begeleiden mensen met lichte tot zware psychische aandoeningen en/of een justitiële of verslavingsachtergrond naar dagbesteding, werk of opleiding.

Wat doet uw organisatie op het gebied van sociaal werk?

Roads heeft een aantal sociale firma’s, zoals Restaurant Freud, Recycle en Zeefdrukmakers. Winkels en bedrijven waar deelnemers arbeidsmatige dagbesteding kunnen doen of kunnen re-integreren. Deze sociale ondernemingen bieden mensen met een psychische kwetsbaarheid dagbesteding of een leer/werkplek aan waardoor zij weer kans krijgen om mee te doen in de maatschappij. Werken is namelijk goed voor de gezondheid en werkt herstel bevorderend. Roads gelooft in een samenleving waar niemand wordt buitengesloten.

Heeft u al mensen met een arbeidsbeperking in dienst en kunt u daar iets meer over vertellen?

Roads heeft op verschillende afdelingen mensen in dienst met een arbeidsbeperking. Deze medewerkers zetten hun eigen kracht in, wat hun onderscheidt van de collega’s waarmee zij samenwerken. Ze zijn onderdeel van het team en handelen hier ook naar.

Wat zou u willen/kunnen delen met de andere partners van de Sociaal Werkkoepel Amsterdam?

Iedereen verdient een plek in de maatschappij, hoe kunnen we elkaar versterken, waar liggen de kansen en kunnen we ons allemaal verbeteren. Dit zijn de punten die we met de partners willen delen zodat wij elkaar kunnen inspireren.

Wat inspireert u aan sociaal werk?

Sociaal werk inspireert Roads, omdat een betaalde baan soms niet vanzelfsprekend is. Sommige mensen moeten flinke bergen bewandelen voordat ze klaar zijn voor deze stap. Een eerste opstap in een sociale firma waar je midden in de maatschappij staat en iedereen zijn eigen kracht kan ontdekken en inzetten, maakt dat de opstap naar een betaalde baan minder groot wordt. Als er kleine successen worden geboekt, geeft dat de mens vertrouwen in hun eigen kunnen, zodat ze klaar zijn om een betaalde baan te vinden en deze te behouden.

Meer informatie
Via de website www.roads.nl of mail: info@roads.nl

Deel dit artikel: