Zoev City

Zoev City heeft een duurzaam concept ontwikkeld om goederen en afval binnen Amsterdam te vervoeren, waarbij zo min mogelijk gebruik wordt gemaakt van de weg. Hoe? Over het water! Zoev City is in het leven geroepen om zo min mogelijk meters over de weg te maken van de stad naar de opslag. Daarom verzorgen we in Amsterdam duurzaam transport van goederen over het water. Dat betekent minder drukte op de weg, minder uitstoot en minder geluidsoverlast. Zoev city staat voor ‘Zorgeloze Oplossing Elektrisch Vervoer in de stad’. Wij verzorgen duurzaamtransport van goederen over het water in drukke binnensteden. Met onze drijvende hubs met 80 ton laadruimte en lichte elektrische voertuigen kunnen wij ieder adres in de binnenstad bereiken.Op de terugweg neemt de HUB bovendien afval mee de stad uit; onze duurzaam reuzen varen natuurlijk niet leeg terug. Zoev city transporteert met maximale efficientie en met minimale belasting voor mens en milieu.

Sociaal werkgeverschap

Binnen Zoev City werken we met hele enthousiaste mensen. Ons team heeft veel technische bagage en ruime ervaring met de meest uiteenlopende bouw en transport projecten. Onze vakkundige stuurmannen en matrozen zorgen ervoor dat alles veilig geladen en gelost wordt en beschikken over ruime nautische ervaring.

Zoev City werkt ook samen met gemeente Amsterdam in een project waarbij met kleine elektrische voertuigen, op een duurzame wijze, afval uit de binnenstad wordt opgehaald. In de ochtend vaart een elektrisch aangedreven schip een grote duwbak naar het Oosterdok. Vanaf deze locatie rijden de collectiewagentjes, ook wel de ZOEVERS genoemd, op relatief korte afstand, heen en weer om de drijvende afvalhub te vullen. De ZOEVERS worden bemand door werknemers van Pantar. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt worden bij Pantar speciaal opgeleid en begeleid voor deze afvalcollectie.

Wij werken ook samen met Cordaan / Transtech. Zij bieden mensen de mogelijkheid om zich te ontwikkelen in lassen, schilderen, en opknappen en repareren van boten.

Wat wilt u delen met andere partners van de koepel?

We zouden het leuk en interessant vinden om tijdens (online) bijeenkomsten tips en ervaringen uit te wisselen met andere werkgevers.

Meer informatie

Kijk op onze website of neem contact op met Bart Verweijen via bart.verweijen@zoevcity.nl

Deel dit artikel: