De Festival Academy

Het wordt door een groeiend aantal jongeren gezien als een sector waar ze graag in zouden willen werken: de evenementen industrie. Het is een aantrekkelijk sector die dicht bij de belevingswereld staat van veel jonge mensen. Ze bezoeken vaak zelf op regelmatige basis evenementen en zijn zich bewust van de waarde die je met een goed georganiseerd evenement creëert voor mensen om je heen. het is daarnaast een industrie die in beweging blijft en zich blijft ontwikkelen. We zijn in Nederland wereldkampioen in het organiseren van evenementen. Onze kennis en vakmanschap reikt tot ver buiten onze landsgrenzen en ook in het delen van deze kennis loopt Nederland voor. In geen enkel ander land zijn er op verschillende opleidingsniveaus zoveel evenementen studies als in Nederland. Dat betekent echter niet dat je persé opgeleid of zelfs hoogopgeleid hoeft te zijn om in deze fantastische sector te werken.

Sociaal werkgeverschap

De Festival Academy leert jonge Amsterdammers hoe ze aan het werk kunnen binnen de evenementen branche. Al na 4 weken opleiding kunnen deelnemers uitstromen naar betaald werk. Het programma bestaat uit workshops, backstage tours en meeloopdagen. Als deelnemer wordt je persoonlijk begeleid en helpen we je ontdekken wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Zo vinden we een baan die bij je past. 

Wat wilt u delen met andere partners van de koepel?

We zouden het leuk en interessant vinden om tijdens (online) bijeenkomsten tips en ervaringen uit te wisselen met andere werkgevers.

Meer informatie

Kijk op onze website of neem contact op met Luuk Roks via info@commonculture.nl

Deel dit artikel: