Upperbloom

Upperbloom is in 2020 opgericht door ons, Sam van der Zanden en Tom van Ruitenbeek.

We zijn begonnen vanuit het idee dat het zelfs in het centrum van de stad een optie is een eigen tuintje in te richten. Klein of groot, op de begane grond of vijf hoog. We zijn daarom de eerste plantenservice voor balkon, terras en tuin met de missie de stad te vergroenen.

Upperbloom brengt groen in je leven

We maken het dan ook voor iedereen in de stad mogelijk te genieten van een buitenplek. Klein of groot, op de begane grond of vijf hoog, thuis of op kantoor. Kies daarom voor het geluk dat groen in je leven brengt, met wat hulp van Upperbloom.

Voor gezondheidsvoordelen

Wij geloven bovendien in de positieve mentale, emotionele en fysieke gezondheidsvoordelen die verbonden zijn aan de toegang tot levendig groen in jouw dagelijkse leven. Het is namelijk wetenschappelijk bewezen dat je gezondheid verbetert en je geluk toeneemt als je groen om je heen hebt.

Tuingevoel

Want de innovatieve service en producten die wij bij Upperbloom ontwikkelen, zorgen ervoor dat jij overal het tuingevoel kunt creëren. Zonder veel werk te moeten verrichten. Van onze plantenbakken tot onze plantensets staat gemak namelijk voorop.

Circulaire bedrijfsvoering van Upperbloom

Onze service is circulair ingericht. We maximaliseren daarvoor de herbruikbaarheid. En minimaliseren bovendien de afvalproductie. We gebruiken verder recyclebare producten van een hoogwaardige kwaliteit. Dat doen we voor een lange levensduur. Planten die vervolgens bij ons terugkomen via onze duurzame planten wisselservice RE-PLANT®:

  • Composteren we.
  • Hergebruiken we voor nieuwe sets planten.
  • Of doneren we aan stichtingen en publieke organisaties voor een tweede leven.
  • De binnenbakken gebruiken we opnieuw bij de volgende plantensets.

Sociaal ondernemen

Wij doen binnen onze bedrijfsvoering bovendien ons best van de wereld een mooiere plek te maken. En hebben de missie een zo groot mogelijke duurzame én maatschappelijke impact te creëren. We werken daarom samen met sociaal ontwikkelbedrijf Pantar. Waar mensen die het (nog) niet zelfstandig redden op de arbeidsmarkt met plezier bijdragen aan het vullen, verzorgen en kweken van de plantensets. Hier hebben we een eigen kas: op het terrein van Pantar in Amsterdam-West. Zo creëren we dus werkgelegenheid voor wie het niet vanzelfsprekend is om aan een baan te komen.

Nieuwe skills ontwikkelen

We willen zelfs graag nog een stap verder gaan. En daarom ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt helpen hun skills te ontwikkelen binnen Upperbloom. Wij hopen dat binnen Sociaal Werkkoepel andere partners ons inspireren. En we willen in contact komen met organisaties om mee samen te werken voor nog meer impact.

Lijkt het je interessant om te sparren? Van een vrijblijvende kop koffie tot een voorstel voor een samenwerking: neem contact op via Tom – tom@upperbloom.nl

Lees hier meer over Upperbloom.

Deel dit artikel: