Van Leeuwen Zwanenburg Sloopwerken

Van huis uit zijn we een sloopbedrijf. In de afgelopen 30 jaar is daar van alles bijgekomen: asbestsanering, bodemsanering. We slopen in de breedste zin van het woord: totaalsloop, renovatiesloop, betonboren en –zagen. We zijn gespecialiseerd in slopen in operationele omgevingen; ziekenhuizen, universiteiten, luchthavens, supermarkten. We slopen terwijl de bedrijfsprocessen doorgaan en zonder dat de klant er overlast van ondervindt.

Wat doet uw organisatie op het gebied van sociaal werk?

In een apart bedrijf Materiaalbank.nl vindt in een hal een circulair proces plaats om van sloopmaterialen weer bouwmateriaal te maken. Dat draait voor 80 tot 90% door mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Zo worden duurzaamheidsdoelen gecombineerd met sociale doelen.

Heeft u al mensen met een arbeidsbeperking in dienst en kunt u daar iets meer over vertellen?

Er werken drie mensen met een arbeidsbeperking die via Roads zijn gekomen. Zij zijn beter geschikt voor dit werk dan de andere bouwvakkers. En als iemand er klaar voor is, kan hij doorstromen naar een andere functie.

Wat zou u willen/kunnen delen met de andere partners van de Sociaal Werkkoepel Amsterdam?

We doen dit nu een aantal maanden, we hebben nog geen verdienmodel, maar het brengt ons wel wat: waardering, meer werk. Maar het mooiste is om te zien dat mensen opbloeien. Dus ik zou willen zeggen: investeer daarin, want het komt terug. Dat is niet altijd in geld uit te drukken.

Meer informatie kunt u krijgen op de website: www.vlzs.nl en via de mail: info@vlzs.nl.

Deel dit artikel: