Netwerkcoalities door en voor onze partners!

Sociaal ondernemen biedt veel kansen voor werkgevers. Ook zijn er soms uitdagingen, die je makkelijker samen op kunt lossen. Wij geloven dat we door kennisdeling, eigenaarschap en samenwerking in netwerkcoalities heel ver kunnen komen met elkaar.

Tijdens het Herfst Event op 2 november 2023 zijn we met alle aanwezige partners in gesprek gegaan over het opzetten van netwerkcoalities. Het resultaat is heel concreet. Er zijn twee netwerkcoalities waaraan je kan deelnemen. En veel ideeën waarvoor we je belangstelling willen peilen.

Hieronder vind je meer informatie. Heb je interesse in één van de twee coalities? Of in één van de ideeën waar een coalitie uit voort kan komen? Klik dan op de knop hieronder!


Netwerkcoalitie 1:
Versterken Stap van Zorg en Dagbesteding naar Werk

Hoe kunnen we voor Amsterdammers de stap van zorg en dagbesteding naar sociaal werk verbeteren? In deze coalitie gaat het om wat maatschappelijke organisaties, sociale firma’s en werkgevers nodig hebben om deze stap te versoepelen. Wat kunnen we verbeteren en waar zien we nog meer kansen voor wie? En waar gaan we op inzetten? Bijvoorbeeld op het samen met werkgevers ontwikkelen van een doorlopende leerlijn.

Trekkers vanuit het netwerk:
Renata Wieringa (Manager Cordaan)
Hans Wijnands (Directeur Regenbooggroep)
Hinke Gijzel (Directeur Roads)

Netwerkcoalitie 2:
Gedeeld Werkgeverschap

Wel passend werk voor de doelgroep sociaal werk, maar niet voldoende voor een hele baan? Of alleen voor bepaalde momenten op de dag of in het jaar? Of twijfel je over sociaal werkgeverschap omdat je (financiële) risico’s voorziet of het lastig vindt om de begeleiding te organiseren? Dan is gedeeld werkgeverschap met andere werkgevers misschien wel een oplossing. In deze coalitie onderzoeken we hoe gedeeld werkgeverschap kan worden vormgegeven. En gaan we ook ermee experimenteren. Bijvoorbeeld in een bepaald gebied en/of in een bepaalde branche. Lijkt jou dit ook interessant voor jouw bedrijf? Of wil je meer weten?

Trekkers vanuit het netwerk:
Bülent Dogan, (Eigenaar, BMS Security)
Saskia Floore (Directeur Werk, Pantar)


Draagvlak creëren in grotere organisatie

Wil je als grotere werkgever starten met inclusief werven en meer werkplekken bieden met begeleiding? Of heb je al veel ervaring en is het lastig om overal in de organisatie inclusief te werken? Hoe inspireren we elkaar daarbij en wat kunnen we van elkaar leren? Toon je belangstelling!

Initiatiefnemer:
Soraya Lezaar (WSP-coach)

Open hiring

Wie wil werken, kan zó aan de slag. Zonder sollicitatiegesprek, zonder brief, zonder vragen. Maar hoe pak je dit dan aan met werkzoekenden uit de Banenafspraak? Wil je hiermee aan de slag, maar weet je niet hoe? Of heb je juist goede ervaring die je wilt delen? Doe mee!

Initiatiefnemers:
Robin Jane Mac Rootry (WSP)
Dave Boerrigter (WSP)

Laagdrempelige toegang tot informatie over sociaal werk

Ben je Amsterdamse ondernemer en vind je het lastig om informatie te vinden over de mogelijkheden van sociaal werk? Denk dan mee over hoe we deze informatie toegankelijker kunnen maken. Meld je aan!

Initiatiefnemer:
Jennifer van Asch (Coördinator arbeidsparticipanten Sociale Verzekeringsbank)

Continuïteit en doorstroom verbeteren van werk naar werk

Hoe voorkomen we dat mensen tussen twee banen in een uitkering aanvragen? En helpt het als we intensiever samenwerken, zodat mensen doorstromen van werk naar werk en continu in het arbeidsproces blijven? Denk mee over oplossingen.

Initiatiefnemers:
Said Bentohami (Hoofd personeelszaken Braspenning)
Lex de Boer (Alg. directeur Pantar)
Inal Vudali (Jobcoach Social Capital)


Hoe faciliteren we de stap van dagbesteding naar passend onderwijs?

Er zijn jongeren en volwassenen die uit het schoolsysteem zijn gevallen of een andere afslag namen terwijl anderen diploma’s haalden. Samen met werkgevers en opleidingsinstituten (MBO 3-4 en HBO) onderzoeken we hoe het modulair onderwijs toegankelijker en inclusiever kan. Belangstelling?

Initiatiefnemer:
Els Luntz (Teammanager leerwerkplaatsen HVO Querido)

Jobcoaching op maat

Hoe faciliteer je de begeleiding voor (toekomstige) werknemers zo goed mogelijk op de werkvloer? Welke uitdagingen en mogelijkheden zijn er? Wil je hiermee aan de slag, maar weet je niet hoe? Of heb je juist goede ervaring die je wilt delen? Laat het ons weten!

Initiatiefnemer:
Frank Verheul (Roetz Bikes en directeur Code sociale ondernemingen)

“Erg waardevol!
Met collega’s uit het vak kijken naar nieuwe oplossingen is denk ik de beste manier.”