Netwerkcommunicatie

De netwerkcommunicatie van de Sociaal Werkkoepel Amsterdam verloopt via verschillende communicatie kanalen. Omdat we contact willen houden met een netwerk van betrokken partners. Want met hen zorgen we samen voor een inclusief Amsterdam. Om als netwerk informatie met elkaar te delen zijn allerlei communicatiemiddelen beschikbaar. Welke middelen dat zijn ziet u hier op deze pagina.

Onderdelen van onze netwerkcommunicatie zijn:

Nieuwsbrief

Regelmatig versturen wij het laatste nieuws en inspiratie op het gebied van sociaal werk in een nieuwsbrief. Dus, wilt u deze in uw mail ontvangen? Meldt u zich dan aan via onze website. Of, wilt u een bijdrage leveren aan de nieuwsbrief? Neem dan contact met ons op.

Sociaal Werkkoepelinspiratie

Op onze website vindt u bovendien verschillende inspirerende verhalen over sociaal werk in Amsterdam. Heeft u ook een inspirerend verhaal dat u wilt delen? Neem dan contact met ons op.

Openbare LinkedIn-pagina Sociaal Werkkoepel

Op onze LinkedIn-pagina leest u ook het laatste relevante nieuws uit het netwerk. Zoals belangrijke bijeenkomsten, evenementen en waardevolle verhalen. Volg deze pagina. En blijf zo op de hoogte van het sociaal werk in Amsterdam!

Evenementen voor verschillende doelgroepen

Bovendien organiseert de Sociaal Werkkoepel Amsterdam regelmatig evenementen. Dat doen we met verschillende doeleinden en voor verschillende doelgroepen. Neem dus een kijkje in onze agenda om alle toekomstige evenementen te bekijken.

Digitale Netwerkborrels

Tijdens de digitale netwerkborrel delen we samen kennis uit. We bespreken bovendien de thema’s die van belang zijn voor meer inclusie op de werkvloer en voor steun aan werknemers met een arbeidsbeperking.

Winter- en zomerevents

Deze events van de Sociaal Werkkoepel zijn bedoeld om:

  • elkaar te ontmoeten
  • kennis en ervaringen uit te wisselen
  • elkaar te inspireren

De vragen die wij elkaar tijdens de events stellen zijn onder andere:

  • Waar liggen kansen?
  • Hoe geeft u invulling aan de begeleiding?
  • Is er voldoende aandacht voor SROI in uw organisatie?

Harrie training

De HARRIE training is bedoeld voor een collega-werknemer. Dat is iemand die samenwerkt met een medewerker van wie de talenten beter tot zijn recht komen als hij extra steun van een collega krijgt. En/of als hij iets meer tijd krijgt voor zijn (aangepaste) werkzaamheden.

In- en doorstroomsessies

Tijdens de maandelijkse, digitale in- en doorstroomsessie ten slotte ontmoeten verschillende netwerkpartners elkaar. Deze sessie is bestemd voor de uitwisseling van werknemers. Namelijk de werknemers die toe zijn aan een volgende stap en aan passende werkplekken.

Hebt u:

  • werknemers die op zoek zijn naar een opvolgende werkgever?
  • en/of hebt u (een) passende werkplek(ken) binnen uw bedrijf beschikbaar?

Dan bent u van harte welkom om ze in te brengen tijdens de in- en doorstroomsessie van werk naar werk.

Het gaat hier overigens om werkzoekenden die een doelgroepindicatie hebben of daar via de praktijkroute voor in aanmerking komen.