Wie is Harrie?

De nieuwste lichting Harrie’s in Amsterdam heeft de training afgerond. Harrie staat voor:

  • Hulpvaardig
  • Alert
  • Realistisch
  • Rustig
  • Instruerend
  • Eerlijk

Dat zijn precies de competenties die nodig zijn voor de naaste collega van iemand die net dat beetje extra steun nodig heeft.

Werkgevers in de regio Groot Amsterdam kunnen kosteloos kennismaken met de Harrie-training. We bieden de training 4 keer per jaar aan.

Leren en uitwisselen

In de tweedaagse training krijgt de HARRIE in spe informatie over beperkingen, methodieken en tools voor in de dagelijkse praktijk. Ook staan we stil bij de Participatiewet.

In de training is veel ruimte om ervaringen, ideeën en oplossingen uit te wisselen. De Harries gaan tijdens de training altijd in gesprek met een Realist. Dat is een ervaringsdeskundige die realistisch kijkt naar wat hij zelf wel en niet kan.

In de training van mei waren er deelnemers van: DITIS, Total, Buurtjes Leveranciers, IDTV, Loogman, Bluewall, Blue Banana, Roetz Bike, Coucousbar en  GVB

Ervaringen van nieuwe Harrie’s

De nieuwe Harrie’s zijn zeer te spreken over de training: “Ik heb inzichten gekregen over het gedrag van bepaalde mensen. Ik vind het heel interessant en kan er lering uit trekken”

“De presentatie van de Realist en het gesprek met de Realist vond ik heel erg leerzaam en leuk. Mijn beeld van iemand met autisme is er totaal door veranderd.”

“Het verschil tussen werknemers met een arbeidsbeperking en anderen is voor mij  juist vervaagd. We hebben allemaal onze gebruiksaanwijzing. Veel van wat ik hier geleerd heb, kan ik op mijn hele team toepassen.”

Aanmelden training september

De aanmeldingen voor september 2019 zijn gesloten.

Deel dit artikel: