4e Editie Job Event dankzij de goede gesprekken nu al een succes!


Het 4e Job Event op 26 maart 2024 was een groots evenement waarbij 25 werkgevers en 275 Amsterdammers die extra hulp nodig hebben bij het vinden en houden van werk met elkaar in gesprek gingen op de beursvloer van de Jan van Galenstraat.

De dag werd feestelijk geopend door Jaap Weijenberg, manager van de afdeling Sociaal Werk van gemeente Amsterdam en Sociaal Werkkoepel Amsterdam. Hij presenteerde het nieuwe logo van het Job Event waarin de vier organiserende partijen Sociaal Werkkoepel Amsterdam, Sociaal Werk Gemeente Amsterdam, UWV en Werkgeversservicepunt Groot-Amsterdam zijn vertegenwoordigd.

Op de levendige banenmarkt die volgde gingen werkgevers 1 op 1 in gesprek met kandidaten. Met hulp van een jobcoach of begeleider onderzochten zij samen wat er wél kan. Want door uit te gaan van talent wordt een match aanzienlijk vergroot. Zo vinden kandidaten een baan en lossen werkgevers hun personeelstekort op.

Ook was er voor kandidaten voorlichting over leerwerktrajecten van onder meer Amsterdamwerkt! Kandidaten konden zich oriënteren op de externe leerstages, advies vragen bij de cv-dokters, een pasfoto laten maken en een sollicitatie outfit passen bij Dress for Success Amsterdam.

Wethouder Sociale Zaken Rutger Groot Wassink sloot de dag af en maakte kennis met enkele werkgevers.

‘We hebben te maken met een zeer krappe arbeidsmarkt. Veel mensen profiteren hiervan, maar er staan nog te veel mensen langs de kant. We willen de drempels die er zijn om aan het werk te gaan zoveel mogelijk wegnemen en daarom investeren we ook de komende jaren in de begeleiding van mensen naar werk. Het Job Event is hier een goed voorbeeld van. Werkzoekenden, werkgevers en jobcoaches komen hier samen en kunnen direct voor resultaat zorgen’, gaf Groot Wassink aan.

rutger groot wassink
Wethouder Rutger Groot Wassink

Hoe verder?

Uit de evaluatie onder de aanwezige werkzoekenden bleek dat meer dan 85% van de mensen het evenement als zeer positief of positief heeft ervaren! Daarnaast zijn er een kleine 400 vervolggesprekken gepland. Dit lijkt veel, maar een aantal werkzoekenden had met 2 of zelfs 3 werkgevers een vervolggesprek. KFC liet er geen gras over groeien: meteen de dag na het Job Event was er al een vervolggesprek en na 1 week is er zelfs al iemand aangenomen bij BMS Security. Ook positieve gesprekken zijn er o.a. bij Inditec en Madeliefje Thuiszorg geweest. Natuurlijk volgen we hoe het verder gaat met de kandidaten. Maar gezien de reacties en goede gesprekken is het nú al een succes.

Bij deze bedanken we nog graag alle meewerkende partijen, zowel werkzoekenden als werkgevers.

job event in centrale hal

Datum volgende Job Event: 17 oktober

Goed nieuws, op donderdag 17 oktober wordt er weer een Job Event georganiseerd.

Het half jaarlijkse Job Event wordt georganiseerd door Werkgeversservicepunt Groot-Amsterdam in samenwerking met Sociaal Werkkoepel Amsterdam, Gemeente Amsterdam Sociaal Werk en UWV.

Mocht u als werkgever hieraan willen deelnemen, of heb je andere vragen? Neem dan contact op met jobevent@amsterdam.nl

job event
Dit team met Bastiaan Piloo, Rob Vandewynckel, (beide van WSP) Indra Damwijk, Carlien Le Noble, Jeannette Suriel, Sanne van Leeuwen, Sylvia Kok (allen van afd. Sociaal Werk, WPI) en Anneke Broekman (van Sociaal Werkkoepel Amsterdam), heeft er een geweldige dag van gemaakt met fijne gesprekken en veel matches!

Deel dit artikel: