info@sociaalwerkkoepelamsterdam.nl

Derde Mix & Match markt druk bezocht

Donderdag 28 maart is voor de derde maal de Mix & Match Markt gehouden. Een voorlichtingsbijeenkomst voor werkzoekenden met een psychische kwetsbaarheid. Er was tijd in het programma voor ontmoetingen met werkgevers, klantmanagers, trajectcoaches en andere instanties. De gemeente organiseerde het evenement en Roads, onderdeel van Arkin voerde het uit. Ongeveer 160 werkzoekenden en professionals kwamen bijeen in buurthuis MidWest. Er werden 45 vervolgafspraken zijn gemaakt, van kennismaking tot sollicitatiegesprek.

Derde Mix & Match markt druk bezocht

Pitchen en workshops

Er was een informatiemarkt, een sollicitatietafel en een cv-dokter. Werkzoekenden konden een pitch trainen en daarna ook meteen pitchen bij werkgevers. Er waren workshops die door ervaringsdeskundigen werden gegeven. Het doel was om alle  partijen die betrokken zijn bij het toeleiden naar werk met elkaar in contact  te brengen.

Interesse uit andere gemeenten

Eerste conclusie is nu al dat dit ‘recept’ potentie heeft en wellicht uitgebreid kan worden naar andere categorieën werkzoekenden die iets meer hulp nodig hebben om aan de slag te gaan. Interesse was er sowieso uit andere gemeenten. Een aantal vertegenwoordigers was aanwezig om de Mix & Match Markt in actie te zien.

Laagdrempelig

Voor werkzoekenden was het een laagdrempelige bijeenkomst, door de ongedwongen sfeer en de mogelijkheid om alleen even een kijkje te nemen. Velen besloten echter om te pitchen en maakten meteen afspraken met werkgevers, klantmanagers of recruiters om te bespreken wat voor hen de mogelijkheden zijn om betaald aan de slag te gaan. Inmiddels is duidelijk dat zo’n 45 werkzoekenden daadwerkelijk een afspraak hebben gemaakt bij klantmanagers, trajectcoaches of uitzendbureaus!

Voor professionals was het een mogelijkheid om te netwerken en elkaar als gemeente en ggz beter te leren kennen.

Vragen en informatie

Voor vragen over de Mix & Match Markt of een Mix & Match markt in uw stadsdeel, kunt u terecht bij Annemarie Klip, projectmanager Sociaal Werkkoepel; a.klip@amsterdam.nl

Ik heb een paar jaar geleden een zware burn-out gehad en sindsdien steeds meer het gevoel gekregen dat meer dan dagbesteding er niet voor me in zit. Dat dit het is. Op de Mix & Match Markt heb ik met drie werkgevers afspraken gemaakt om naar een baan te gaan kijken. Ik had niet meer verwacht dat dit mogelijk was!

Charles
Derde Mix & Match markt druk bezocht
Derde Mix & Match markt druk bezocht
Derde Mix & Match markt druk bezocht

Deel dit artikel: