Doorstromen gaat door

Het doorstromen gaat door. Ook al hebben ook wij op onze website ineens een lege agenda. De meeste bijeenkomsten en trainingen zijn namelijk uitgesteld tot een nog onbekende datum.

Virtueel doorstromen gaat door

Maar het online  vergaderen is al steeds meer het nieuwe normaal aan het worden en de Doorstroomsessie van 7 april ging virtueel door! Vijftien deelnemers ontmoetten elkaar via ZOOM. Dit beviel zo goed dat we hiermee doorgaan! Ook na het coronatijdperk. Aanmelden voor de volgende sessie kan onderaan dit bericht.

Wat is een Doorstroomsessie?

Tijdens een Doorstroomsessie brengen werkgevers werkplekken en kandidaten in. Het gaat om werknemers van wie het contract afloopt of die toe zijn aan een nieuwe stap bij een opvolgende werkgever. De profielen worden anoniem besproken en zodra er interesse is worden de gegevens onderling uitgewisseld. Ook worden beschikbare werkplekken besproken, zodat de werkgevers een beeld krijgen van de kansen bij elkaars organisatie. Natuurlijk is een vast contract het meest wenselijk. Maar als dat niet kan is het prettig om transparant en specifiek te bespreken wat wel kan werken voor een kandidaat. Zo streven we ernaar dat deze arbeidsfitte werknemers doorstromen van werk naar werk en tussentijds geen uitkering hoeven aan te vragen.

Werkplekken voor kandidaten

Ondanks de coronacrisis waren er voor alle vier ingebrachte kandidaten suggesties van werkplekken. Sommige sectoren worden zwaar getroffen, maar gelukkig is er nog werk voor medewerkers uit de doelgroep. Zo meldde Herenbos dat het binnen de groenvoorziening nu hoogseizoen is en er kan daar vaak op 1,5 meter afstand van elkaar gewerkt worden. Zodra de maatregelen weer versoepeld worden willen ook Pantar, de VU en Milieuwerk weer kennismaken met nieuwe kandidaten. Er werd ook besproken hoe het in coronatijd met de medewerkers gaat, iedereen leek nog goed in beeld te zijn bij de werkgevers en de jobcoaches zijn beschikbaar op afstand, ook als de begeleiding al afgebouwd is.

Frequentie sessies verhogen

Vergaderen in deze vorm werd zeer gewaardeerd, zelfs zo, dat we de frequentie verhogen naar 1 x per maand een uur digitaal, ook in post-coronatijden. Eén keer per kwartaal houden we de doorstroomsessie op een locatie om elkaar en ieders organisatie beter te leren kennen. Saskia Edixhoven van de VU was er voor de eerste keer bij en wil gelijk een volgende keer hosten! Voor het zover is ontmoeten we elkaar eerst op de volgende digitale Doorstroomsessie op donderdag 7 mei. Geïnteresseerd om aan te haken? Schrijf u hieronder in.

Deel dit artikel: