info@sociaalwerkkoepelamsterdam.nl

Meet & Match dagen: 29, 30 november en 2 december 2021

De Meet en Match Markt heeft als doel om Amsterdammers in een kwetsbare arbeidsmarktpositie laagdrempelig in contact te brengen met werkgevers.

De dagen worden door de Sociaal Werkkoepel Amsterdam georganiseerd, samen met Werkgeversservicepunt Groot-Amsterdam, het UWV en de gemeente Amsterdam Deze Meet & Match Markt is een vervolg op de Pitch en Match waar de  deelnemers  vaak nog in begeleiding zijn bij de WMO of GGZ. Deze  6e editie (3e keer online) was voor kandidaten die een betaalde werkplek zoeken en zich bij verschillende werkgevers willen oriënteren. Ruim 60 kandidaten meldden zich hiervoor aan.

De eerste 3 dagen konden de deelnemers zich voorbereiden en op dag 4 gingen ze in gesprek met een keuze uit 22 werkgevers. 

Workshop ‘Jezelf Presenteren’

Op maandag en dinsdag in de ochtend stond de online workshop ‘jezelf presenteren’ op de agenda. Trainsters Els Schuyt en Corry Blom heetten iedereen welkom en de 3 basisonderdelen kwamen eerst aan de orde.

  • Wie ben ik?
  • Wat kan ik?
  • Wat zoek ik of wat wil ik?

Ook raadden ze aan om een goede afsluiting van het gesprek te oefenen.

Oefenen van de pitch

Na het kijken van een videootje met een pitch als voorbeeld werden de deelnemers door de trainsters gevraagd naar hun mening en hoe zij het wellicht anders zouden doen. De deelnemers gaven aan dat dit wel een erg goed geoefende pitch was… bijna robotachtig :-). Patrick van der Vliet, accountmanager van het Werkgeversservicepunt Groot Amsterdam bevestigde dat de pitch inderdaad ook echt wel persoonlijk mag zijn.

Tips voor een online pitch

Corry Blom gaf nog wat praktische tips die voor een online pitch erg belangrijk zijn. Denk aan de kleur van de achtergrond bijvoorbeeld. Of hoe je de camera hebt staan: zorg dat je goed in beeld bent, oftewel je gezicht met een stukje van je lijf.

Oogcontact

‘Zet de laptop wat hoger zodat je niet helemaal naar beneden hoeft te kijken. Oogcontact met je gesprekspartner is ook erg belangrijk. Even van het schermpje wegkijken is natuurlijk niet erg, maar houdt dat in balans.’ voegde Blom toe.

Corry Blom sloot af met een opdracht om de pitch zelf te maken. Iedereen kreeg daarna de mogelijkheid via break-out rooms de pitch te oefenen. Els Schuyt gaf ook praktische tips 1 op 1, zodat de deelnemers op de werkgeversdag goed beslagen ten ijs zouden komen!

Bij deze danken we beide trainsters hartelijk voor hun praktische workshop!

pitch training
v.l.n.r. Wilai Verhoeve (Sociaal Werkkoepel), Els Schuyt, Corry Blom en Patrick van der Vliet

Presentatie Arbeidsmarktkansen regio Groot-Amsterdam

Lothar de Graaff en Patrick van der Vliet, beiden accountmanager bij het Werkgeversservicepunt Groot-Amsterdam hielden op maandagmiddag een interessante presentatie over de kansen op de arbeidsmarkt voor mensen met een arbeidsbeperking.

Gevolgen van corona?

Ook al was het lastig in sommige sectoren, het aantal banen daalde maar weinig, de werkloosheid steeg niet (fors) en het aantal uitkeringen bleef stabiel. Dus overall gelukkig niet al te grote gevolgen.

Tussen beroepen en sectoren zien we wel grote verschillen in de mate waarin zij getroffen zijn:

– Sectoren in regio Amsterdam die hard geraakt zijn: luchtvaart, horeca, cultuur, recreatie, evenementen

– Er zijn ook sectoren met juist meer werk: zorg, ict, supermarkten, overheid, koerierswerk, webwinkels

Zeer goede kans op werk

In de gespecialiseerde schoonmaak is veel werkaanbod. Bijvoorbeeld in de industrie of bijvoorbeeld raambewassing. 

Bij de ICT, de technische beroepen, zorg en welzijn en transport en logistieke beroepen is in onze regio de vraag naar personeel het grootst zo gaven beide heren aan. Zeker als je het vergelijkt met hoeveel mensen het werk kunnen en willen doen De baankansen zijn in deze beroepen het best. In deze sectoren worden wel vaak certificaten of diploma’s gevraagd. Soms kun je die behalen terwijl je in dienst bent.

Minder goede kans op werk

Veel administratieve beroepen op lager en middelbaar niveau worden al jaren door digitalisering bedreigd. Ook in de facilitaire richting zijn er beroepen waar de baankansen al jaren minder goed zijn. Door de coronacrisis werd iedereen opgeroepen zoveel mogelijk thuis te werken. Hierdoor worden vooral veel facilitaire beroepen (extra) getroffen, waaronder medewerkers in bedrijfsrestaurants. Verwacht wordt dat mensen – ook na de crisis – meer blijven thuiswerken.

techniek kans op werk

Baankansen per sector

In de culturele sector zijn er al een tijd lang minder goede baankansen. Beroepen in de persoonlijke dienstverlening en het personenvervoer kregen vooral een klap door de coronacrisis. Inmiddels is de vraag naar personeel bij een deel van deze groepen hersteld, maar het blijft onzeker wat de toekomst ons gaat brengen.

Daarna werd er door de heren nog specifieker ingegaan op de verschillende sectoren. Hoe groot zijn hier de arbeidsmarktkansen en vanaf welk niveau?

Ook werd er naar de toekomst gekeken:

Factoren die zorgen dat het begrip ‘werk’ verandert, zijn volgens het WSP:

Digitalisering/automatisering/robotisering: werk wordt uitdagender en verandert snel

Thuiswerken: minder kantoor gerelateerd werk, meer (digitaal) werken vanuit huis

E-commerce (thuiswinkelen): meer bezorg- en magazijnwerk, minder werk in winkels

Energietransitie en duurzaamheid: meer werk in techniek en industrie, recycling (ophalen van grondstoffen en uit elkaar halen van producten voor hergebruik

De heldere presentatie werd nog afgesloten met een aantal beeldende filmpjes en ervaringen van werkenden.

Meer info over deze presentatie of Werkgeversservicepunt Groot-Amsterdam in het algemeen?

Neem contact op met: Lothar de Graaff of Patrick van der Vliet.


Workshop: ‘Van digibeet naar digibeter’

Drie middagen rond lunchtijd was er de mogelijkheid voor de deelnemers om te oefenen met het online MS Teams software programma.

Door Anneke Broekman en Wilai Verhoeve, beiden werkzaam bij Sociaal Werkkoepel Amsterdam, werden alle functies van MS Teams rustig 1 voor 1 doorgenomen.

Sommige deelnemers hadden de MS Teams App gedownload op hun mobiel en dan gaat het net iets anders. Ook werden tips gegeven over hoe je het best in beeld komt.

Alle drie de middagen werden goed bezocht. En sommige deelnemers kwamen zelfs twee keer! Dit bleek een goede voorbereiding voor de donderdag met de online afspraken met de werkgevers.

Laatste dag: online gesprekken met de werkgevers

In de ochtend heette Robbie Verwei, teammanager bij het Werkgeversservicepunt Groot-Amsterdam alle werkgevers van harte welkom.

aftrap met werkgevers

Na deze interessante aftrap waren er helaas technische problemen om de Meet & Match Markt in zijn geheel uit te voeren. De kandidaten en werkgevers werden nu onderling met elkaar in contact gebracht om 1 op 1 op een goed moment voor beide het online kennismakingsgesprek te houden.

Hopelijk is het de volgende keer weer offline mogelijk.

We danken bij deze graag ook alle werkgevers nogmaals waar de kandidaten digitaal kennis mee hebben kunnen maken:

Vermaat Catering, Munckhof Taxi, Swiss Hotel, Vrije Universiteit, Gemeente Amsterdam, NS Retail, Pantar, RataPlan, Albert Heijn, Kruidvat, Randstad, Flower Family, Haute Culture, Rijksoverheid , BMS- Security, Nelis-glazenbewassing, PostNL, De Lokatie, Juice Brothers , Olympia en Social Capital

Graag allen tot een volgende keer! Organisatie Meet & Match Markt

Deel dit artikel: