info@sociaalwerkkoepelamsterdam.nl

MOAB: Online MatchingsOverleg voor ArbeidsBeperkten voor het bespreken van vacatures en kandidaten

Het MOAB is een online overleg dat twee keer in de week, op dinsdag en donderdag van 11.30 uur tot 12.30 uur wordt georganiseerd door het Werkgevers Servicepunt (WSP) Groot-Amsterdam, team AB.

Het is in het leven geroepen om werkzoekenden, werkgevers, bemiddelaars en coaches van talenten met een arbeidsbeperking samen te brengen. Met als doel: vraag en aanbod bijeen te brengen, netwerken en adviezen te delen en mogelijkheden te bespreken. Bij werk zoeken voor mensen met een arbeidsbeperking draait het veelal om maatwerk. Juist daarom is het bespreken van individuele cases zoals dat in het MOAB gebeurt, waardevol.  De overleggen zijn voorlopig online via MS Teams.

MOAB MatchingsOverleg voor Arbeidsbeperkten

Hoe ziet zo’n overleg eruit?

Het MatchingsOverleg voor ArbeidsBeperkten is een informele digitale bijeenkomst. Een ideale gelegenheid om op gemoedelijke wijze de skills van de talenten met een arbeidsbeperking toe te lichten en vacatures voor deze doelgroep te delen. Vaak komt een klantmanager en/of de kandidaat aan het woord. Na de introductie van de kandidaat reageren de aanwezigen met tips voor mogelijke werkplekken, werkgevers of vacatures. Of er worden ingebrachte vacatures toegelicht door de accountmanagers of werkgevers zelf en reageren jobcoaches en consulenten als ze denken dat hun kandidaat interesse kan hebben.

Daarnaast biedt het MOAB de mogelijkheid voor zowel werkgevers met vacatures als AB-talenten zelf om zich te presenteren door een Pitch. Accountmanagers en jobhunters van WSP kijken met de kandidaten naar de mogelijkheden en bereiden de kandidaten voor op de gesprekken bij werkgevers.

Voor wie?

Het MOAB is voor iedereen die zich bezighoudt met de bemiddeling van talenten met een arbeidsbeperking en voor bemiddelaars van vacatures voor deze doelgroep. Het is een zinvol en gezellig collegiaal overleg. U kunt aansluiten wanneer je wil. Je hoort welke vacatures er zijn, je kan erover doorvragen, collega’s denken met u mee en u komt samen op ideeën voor uw klanten.

Heeft u kandidaten?

U kunt als werkgever zelf de vacatures en kandidaten aanleveren die u wilt bespreken in het MOAB. Dit doet u door één dag van tevoren uiterlijk om 14.30 uur voor een kandidaat het CV en het werkzoekendeprofiel aan te leveren. Deze stuurt u dan naar Moab@amsterdam.nl. Heeft u nog vragen, stuur een mail of neem contact op met Fabienne Snel, recruiter Werkgeversservicepunt Groot Amsterdam (0800 525 2525). 

Deel dit artikel: