Argo360

Argo360 ondersteunt bij ICT uitfaseringen (ITAD, IT Asset Disposition), dataverwijdering, datadestructie, elektronica recycling en repurpose trajecten van gebruikte ICT apparatuur.  
Argo360 waarborgt volledige dekking van de 4 belangrijkste prestatie-indicatoren voor het bedrijfsleven anno 2020: Risk (ISO27001), Compliance (WEEELABEX), Governance (ISO9001) en Social Responsibility (ISO14001 en Social Firm).
Met dit aanbod van diensten is Argo360 een firma waar dus ‘sociaal’ ingekocht kan worden. 
IT apparaten uit alle zichtbare en onzichtbare omgevingen zijn welkom: 

 • Mobile (smartphone en tablet) 
 • Kantoorautomatisering (laptop, PC, beeldscherm) 
 • Infrastructuur (server, storage, blade, NAS) 
 • Netwerk (routers, switches, access-points) 
 • Multifunctionals (printers) 

Wat doet uw organisatie op het gebied van sociaal werk?

Argo360 creëert actief arbeidsplekken voor mensen met een arbeidsbeperking en biedt dagbesteding voor kwetsbare groepen. Dat doen we inpandig en op co-locaties.  De opleiding en begeleiding, voor deze doelgroep moet dan absoluut maatwerk zijn, wordt ook door ons gedaan. We hebben daar inmiddels, na jaren praktijkervaring, unieke expertise in opgedaan.

Heeft u al mensen met een arbeidsbeperking in dienst en kunt u daar iets meer over vertellen?

Wij hebben medewerkers die binnengekomen zijn met een arbeidsbeperking en een afstand tot de arbeidsmarkt. Inmiddels draaien zij volop mee in het bedrijf, ontwikkelen zich nog steeds en helpen mee het bedrijf en de bedrijfsvoering te ontwikkelen. We zijn bovendien een erkend leerbedrijf en staan geregistreerd als sociale firma op www.socialezaken.info

Wat zou u willen/kunnen delen met de andere partners van de Sociaal Werkkoepel Amsterdam?

Als een organisatie werk aan ons uitbesteedt op het gebied van uitfaseringen, dan zetten we de juiste mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in op de juiste werkzaamheden in het proces.  

Na afloop krijgt de opdrachtgever een Social Return on Investment (SRI) rapportage waarin gedetailleerd wordt hoeveel uur er besteed is aan het hele traject en hoeveel procent van de apparatuur weer geschikt is gemaakt voor hergebruik. 

SRI rapportage ten aanzien van dataverwijdering-activiteiten: 

 • Aantal datadragers die gewist zijn volgens de hoogste normen: NIST, DOD, ADISA. 
 • Aantal datadragers die werden vernietigd, die voldoen aan verschillende industriële normen. 
 • Aantal producten die zijn teruggezet naar fabrieksinstellingen. 

SRI rapportage ten aanzien van items die geschikt zijn voor hergebruik: 

 • Aantal nieuwe besturingssystemen die werden geïnstalleerd.  
 • Aantal weesschijven die in andere machines werden gemonteerd. 
 • Aantal gedemonteerde artikelen van defecte machines met het oog op recycling.
 • Aantal items die uit andere, verouderde systemen werden geoogst om te assembleren. 
 • Aantal verwerkte artikelen: getest, gepalletiseerd, gereinigd, geïnstalleerd, en opgeslagen.  

Wat inspireert u aan sociaal werk?

Onze business is herinzet van producten oftewel het verlengen de levenscyclus van IT-apparatuur. Om dat te bewerkstelligen heb je mensen nodig. Die duurzaamheidfilosofie –  waarin een krasje of een stroef werkend onderdeel niet afdoet aan de waarde en het nut van een product – die filosofie dragen wij in alles uit. Dus ook in onze kijk op mensen, op werknemers. Wij schrijven niets af, geen producten en onderdelen en zeker geen mensen. Wij geloven in energie stoppen in groei, in verbetering, in waarde toevoegen, in herstellen van schade, in het herkennen van kwaliteiten.

Iedereen heeft een eigen unieke waarde en kan, met hulp, nut toevoegen aan een bedrijf of organisatie en daarmee aan de maatschappij. Daar moet iedereen zijn best voor doen. Per slot van rekening moeten we het samen doen in deze samenleving en in die samenleving moet iedereen een plek krijgen om nuttig te zijn voor en erkenning te krijgen van diezelfde samenleving. 

Meer informatie:

Mimoun Batou / Victor Jansma 
Website: www.argo360.nl 
Mail: info@argo360.nl 
Telefoonnummer: 085- 8000360 

Deel dit artikel: