BMS

Wat doet uw organisatie?

We bieden sinds 2017 allround beveiligingsdiensten aan, evenementenbeveiliging, objectbeveiliging, horecabeveiliging, etc. Overal waar bescherming tegen schadelijke invloeden van  buitenaf of van binnenuit nodig is, leveren we beveiligers om de veiligheid  te waarborgen. Daarnaast zorgen wij ook voor een goede sfeer en sfeervolle werkomgeving door als gastheer of gastvrouw op te treden. We werken vanuit Amsterdam.

Wat doet uw organisatie op het gebied van sociaal werk?

We leiden mensen op tot allround beveiliger en we bieden stageplekken aan. Dit doen we in samenwerking met de gemeente Amsterdam voor de doelgroep en anderen met afstand tot de arbeidsmarkt. Ze krijgen dan ook een baangarantie. Als dat niet bij ons is, dan bemiddelen we naar een andere werkplek. Wij leiden op tot allround beveiliger, dan heb je in de regel telkens een ander rooster en/of andere werkplek. Dat is de filosofie van BMS security: allround beveiligers die hun allround kennis en ervaring ook behouden en overal inzetbaar zijn.  Sommigen vinden dat niet prettig, die willen meer vastigheid, bijvoorbeeld mensen met autisme. Maar deze brede inzetbaarheid biedt wel meer perspectief op de arbeidsmarkt.

Heeft u al mensen met een arbeidsbeperking in dienst en kunt u daar iets meer over vertellen?

We hebben nu 4 allround beveiligers die door onze eigen praktijkbegeleiders begeleid worden op de werkvloer. Daarnaast hebben we iemand als facilitair medewerkster op het kantoor die administratieve en facilitaire ondersteuning geeft. We houden nauw contact met de medewerkers, ook met gezamenlijke lunches af en toe. In samenwerking met de gemeente wordt gestreefd naar verdere uitbreiding hiervan.

Wat zou u willen/kunnen delen met de andere partners van de Sociaal Werkkoepel Amsterdam?

Sta open voor alles, er kan van alles gebeuren. Zo heeft een aantal mensen met een beperking gekozen om na de opleiding als ZZP te gaan werken, wat we niet verwacht hadden. Het opleiden, trainen en begeleiden van de mensen vraagt ook om open staan: de wensen en capaciteiten van de medewerkers verschillen enorm. Je moet de begeleiding dan intensief houden.  Goed kijken hoe het gaat en daar op inspelen. We hebben daarvoor een soort leerlingvolgsysteem ontwikkeld. Ook om goed feedback te kunnen geven. Het volgen van de Harrie training om de doelgroep op de werkvloer te begeleiden is een echte aanrader.

Wat inspireert u aan sociaal werk?

Uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk steun is, als het – al dan niet tijdelijk- niet goed lukt om je plek te vinden op de arbeidsmarkt. Het is heel mooi om te zien hoe mensen tijdens de opleiding echt gaan bloeien. Dat geeft heel veel voldoening. Het is een passie om hier mee bezig te zijn.

Meer informatie

Bekijk de website of neem contact op met Bulent Dogan, via mail  info@bmssecurity.nl of telefoon 06 43 11 11 73.

Deel dit artikel: