Boro x Atelier

BORO x Atelier is een sociaal en duurzaam naai- en verfatelier. Boro staat in het Japans voor ‘gebruik alles, verspil niets”. Daarom werken wij alleen met natuurlijk textiel, verven we natuurlijk en circulair, en bieden kansen aan mensen om zich te ontwikkelen en het beste uit zichzelf te halen. Zo verspillen we geen grondstoffen, en geen talent!

Met hier een leuke videoreportage van BORO x Atelier in het KRO-NCRVprogramma Binnenstebuiten!

Sociaal werkgeverschap

BORO x Atelier is een duurzaam maak atelier met een sociale missie. We verven, zeefdrukken en produceren textiel met natuurlijke ingrediënten en restromen. 

Dit alles is samenwerking met een mooie mix van nieuwkomers, vrijwilligers en herintreders op de arbeidsmarkt.  Die we begeleiden naar betaald werk of een volgende stap.

Sinds 2023 biedt BORO x Atelier Meewerkplekken en Meewerken Plus pakketten aan in het kader van de WMO arbeidsmatige dagbesteding. Deze plekken zijn bedoeld voor mensen die om verschillende redenen nu niet aan het werk zijn, en graag een stap(je) willen maken om in de toekomst wel weer te gaan werken of een opleiding te volgen. Iedereen is welkom!

In ons atelier werken de deelnemers aan hun persoonlijke doelen, vergroten hun sociale vaardigheden en netwerk, en leren over de ambachten zoals naaien, natuurlijk verven en papierscheppen. Hiernaast zijn er in ons bruisende atelier nog heel veel andere dingen te doen, zoals het maken van de wekelijkse soep op dinsdag, helpen bij klusjes in en rond het atelier, of helpen bij verschillende (buurt)projecten die we organiseren.

Het unieke aan ons atelier is dat de deelnemers echt mooie producten van goede kwaliteit maken! In ons atelier laten we zien hoe je ook kan verven met avocadopitten, uienschillen, en koffieresten. Zo verrassen we deelnemers en maken ze producten waar ze ook trots op kunnen zijn!

Heeft u al mensen met een arbeidsbeperking in dienst en kunt u daar meer over vertellen?

De helft van onze medewerkers  (momenteel zijn dit er 4) hebben we aangenomen na het volgen van ons traject. Ze werken op verschillende functies zoals administratie, productie, naaidocent. We zijn hier heel trost op omdat we op deze manier optimaal gebruikmaken van de talenten en kennis die is opgedaan tijdens het traject.

Wat inspireert u aan sociaal werk?

Sociaal werk is onze drijfveer en het kloppende hart van de organisatie.

Wat wilt u delen met andere partners van de koepel?

We zouden het leuk en interessant vinden om tijdens (online) bijeenkomsten onderling tips en ervaringen uit te wisselen met andere werkgevers. Ook leren we graag meer over de werving van nieuwe deelnemers en hoe we onze uitstroom nog beter kunnen laten aansluiten bij de huidige arbeidsmarkt.

Meer informatie

Kijk op onze website of heb jij interesse om een keer langs te komen en kennis te maken? Of wil je iemand doorverwijzen? Stuur dan een email naar lotje@boroatelier.nl

Deel dit artikel: