Couscousbar

De Couscousbar is opgericht om zoveel mogelijk mensen te laten kennis maken met de smaak van traditioneel gestoomde couscous, zoals de Marokkaanse moeders het bereiden. Couscous staat zelfs sinds 2020 officieel op de Unesco-lijst van immaterieel cultureel erfgoed, omdat de bereidingswijzen en consumptie ervan een belangrijk onderdeel zijn van de cultuur in Noord-Afrika.
Bij de Couscousbar kan je kiezen tussen voldoende vega(n) opties. Daarna stel je je couscousgerecht samen door toppings te kiezen in een ras el hanout-bouillon. De letterlijke vertaling van ras el hanout is ‘het beste van de winkel’. De mix is afkomstig uit het Noorden van Afrika.

Sociale werkgever

Bij de Couscousbar bieden wij veel Marokkaans-Nederlandse vrouwen een inspirerende werkplek. Deze mama’s koken hier dagelijks tot een uur of vijf en staan garant voor traditioneel bereide gerechten zoals je ze in Nederland nauwelijks vindt.

Wat wilt u delen met andere partners van de koepel?

We vinden het interessant om tijdens bijeenkomsten tips en ervaringen uit te wisselen met andere werkgevers.

Meer informatie

Voor meer informatie kijk op de site van de Couscousbar of neem contact op met Samira Dahmani via de contactgegevens op de site.


Deel dit artikel: