CRE8

De sociale firma CRE8 bestaat uit een samenwerking tussen een stichting en een VOF die respectievelijk hun welzijnsdoelstellingen en commerciële doelstellingen nastreven. CRE8  maakt voornamelijk cadeauartikelen. De stichting biedt jongeren een inspirerende bedrijfsmatige werkomgeving aan en begeleidt ze bij het leren werken met de apparatuur. Op deze manier willen wij een positieve bijdrage leveren aan de carrièrekansen van deze jongeren en aan de maatschappij. De VOF voert werkzaamheden uit rondom digitale fabricage in opdracht van zakelijke klanten en ten behoeve van de fabricage en verkoop van zelf ontworpen consumentenproducten. Daarnaast kunnen klanten bij ons terecht voor adviezen en ontwerpen met betrekking tot prototyping en productie.

Wat doet uw organisatie op het gebied van sociaal werk?

Samen met stichting Streetcornerwork biedt CRE8 een leerwerktraject aan voor Amsterdamse jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wekelijks zijn er zo 25 jongeren aan het werk. Wij bieden deze jongeren een vaste structuur en begeleiding in een inspirerende werkomgeving. Jongeren komen eerst bij ons langs voor een introductie. Wie het leuk vindt, blijft als leerling voor een heel traject en wordt door ons opgeleid totdat hij/zij zelf de machines kan bedienen. Naast technische en praktische kennis over de apparatuur leren jongeren ook hoe het er bij een bedrijf aan toe gaat en ontplooien zij werknemersvaardigheden. Bovendien krijgen ze de kans om hun creativiteit en talenten te ontwikkelen. Uiteindelijk kunnen de jongeren volledig meedraaien in de productie en de sales. Daarnaast biedt Streetcornerwork tijdens het traject intensieve, praktische en outreachende ondersteuning bij verschillende leefgebieden. Er zijn elke dag medewerkers aanwezig om de jongeren te begeleiden

Wat zou u willen/kunnen delen met de andere partners van de Sociaal Werkkoepel Amsterdam?

Informatie uitwisselen over de manier van werken. Netwerkpartners delen.

Wat inspireert u aan sociaal werk?

CRE8 wil binnen de lokale omgeving voor iedereen van betekenis zijn, niet alleen voor opdrachtgevers en afnemers, maar graag ook veel aandacht besteden aan de talenten en inzet van de minder zichtbare groepen binnen de lokale omgeving en specifiek de groep jongeren die zich in maatschappelijke achterstandsposities bevinden. Want voor de jeugd van nu, opgegroeid in een ‘digitale wereld’, zal het werken met de digitale technieken zeer zeker tot de verbeelding spreken. Bij CRE8 leren zij hun interesses ontdekken en krijgen ze onder begeleiding de kans om zich te ontwikkelen. Op deze manier willen wij een positieve bijdrage leveren aan de carrièrekansen van deze jongeren en aan de maatschappij. Bij CRE8 is iedereen welkom om te werken aan de toekomst.

Meer informatie

CRE8
Westerdoksdijk 597
1013 BX Amsterdam
info@c-r-e-8.nl
020-7521883

Deel dit artikel: