Ctalents

Ctalents is een detacheringsbureau voor mensen met een zintuiglijke beperking (blind, slechtziend, doof, slechthorend). Wij zijn een social enterprise die kandidaten ondersteunt bij de start van hun carrière. Wij willen de schakel zijn tussen werkzoekenden met een zintuiglijke beperking en werkgevers die invulling willen geven aan bijvoorbeeld inclusie, diversiteit of participatiewet.

Wat doet uw organisatie op het gebied van sociaal werk?

Wij zoeken voor mensen met een zintuiglijke beperking naar passend werk waar zij in hun talent staan. Wij detacheren de kandidaten het eerste jaar, na een jaar kan de werkgever de kandidaat kosteloos overnemen. Doordat wij het eerste jaar nauw betrokken zijn.

Onze missie is om de werkloosheid onder zintuiglijk talent te verlagen op een kwalitatieve manier. Niet alleen kandidaten, maar zeker ook werkgevers moeten er baat bij hebben.

Heeft u al mensen met een arbeidsbeperking in dienst en kunt u daar iets meer over vertellen?

Ja, wij hebben momenteel 30 werknemers in dienst met een arbeidsbeperking en werkzaam zijn bij één van onze opdrachtgevers. Wij plaatsen werknemers in reguliere functies op MBO-4, HBO en WO niveau.

Wat zou u willen/kunnen delen met de andere partners van de Sociaal Werkkoepel Amsterdam?

Ctalents is een partij die je kan ondersteunen en begeleiden bij het inspireren van werknemers om verder te kijken dan de gemiddelde sollicitant. Daarbij kunnen wij mensen plaatsen in reguliere functies, wellicht met een kleine aanpassing zoals een tolk of vergrotingssoftware.

Wat inspireert u aan sociaal werk?

Een daadwerkelijke positieve bijdrage kunnen leveren in het leven van een kandidaat. Door het vinden van een baan kan een werknemer niet alleen financieel stappen vooruit zetten, maar ook op sociaal gebied kan dit een positief effect hebben. Dit inspireert ons nog dagelijks om plekken voor deze mensen te vinden.

Meer informatie

Bekijk onze website www.ctalents.nl

Deel dit artikel: