De Mooiste Markt

De Mooiste Markt is meer dan een winkel. Omdat je daar niet alleen biologisch brood, maar ook duurzame bloemen en handgemaakte cadeaus vindt. Het is bovendien een plek waar talenten, met een beetje extra steun, floreren in waar ze goed in zijn.

Hier ontmoet je de bijzondere makers en verkopers van o.a.:

  • vers brood.
  • koffie met een glimlach.
  • een vers geplukt boeket van duurzame telers.
  • handgemaakte cadeaus.

Voor bedrijven in de buurt:

  • is er het brood- en/of bloemen abonnement voor een lekkere, duurzame en gezonde lunch.
  • een b(l)oeiende kantooromgeving.

De Mooiste Markt

De Mooiste Markt geeft bovendien de leukste diverse workshops in Amsterdam. Van het bakken van overheerlijke, versgebakken koek tot aan het samenstellen van een prachtig bloemen boeket.
De Mooiste Markt geeft workshops o.a. voor het samenstellen van een bloemen boeket.

De Visie van de Mooiste Markt

De samenleving inclusiever maken. Voor en met talenten met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Hoe mooi zou het zijn als je in een grote loods een verzameling van werk-winkels maakt waar jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen leren, werken en uitvinden waar ze goed in zijn. Graag ook midden in een fijne wijk waar de klanten met plezier de winkels bezoeken en samen met de makers aan de praat raken. Niks speciaals eigenlijk… maar nog veel te weinig is er contact tussen mensen die een extra steuntje nodig hebben en het winkelend publiek. En juist door die contacten bloeien zowel deze jongeren als de klanten op; Want unieke, nieuwe ontmoetingen verrijken je dag.

Ilse Visser – sociaal ondernemer

Onze Missie

Een winkelplek met werkplaatsen waar diverse producten worden gemaakt en direct verkocht worden door mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt.

De droom van de grote loods blijft nog even; dat is best lastig vinden in Amsterdam.  Gelukkig heb ik wel een heel mooi nieuw winkelpand gevonden in Sloterdijk centrum; een nieuwe woon/werk-wijk. Hier gaat in februari De Mooiste Markt starten. Met twee werk-winkels, voor brood en bloemen. Tikkie kleiner dan de droom, maar deze stap is nu werkelijkheid geworden en ik heb er zoveel zin in!

Ilse Visser – sociaal ondernemer

De Mooiste Markt is gevestigd in een nieuw winkelpand in Up Town Sloterdijk. Met Sloterdijk Centrum als nieuwe hot spot van Amsterdam. Diversiteit en creativiteit vormen het credo. Sloterdijk Centrum is een knooppunt voor openbaar vervoer. Want het zal steeds meer verkeersstromen overnemen van Amsterdam Centraal Station. De komende jaren transformeert Sloterdijk bovendien van enkel kantorenlocatie tot een gemengd gebied. Sloterdijk Centrum is dan ook onderdeel van Havenstad, waar de komende 10 jaar circa 70.000 woningen gebouwd zullen worden.

De Mooiste Markt ligt op 4 minuten loopafstand van Station Sloterdijk. En dus in dit bruisende centrum van diversiteit en creativiteit. Direct langs de fietsroute Amsterdam – Haarlem.

Handgemaakte cadeaus, zoals deze hanger in de vorm van een blad.
Brood en koekjes in de werk-winkel van de Mooiste Markt

Bereikbaar van 09:00 tot 17:00

Adres Radarweg 476

1043 NV Amsterdam (Sloterdijk)

Bel ons op 020-7781629

Email info@demooistemarkt.nl

www.demooistemarkt.nl

Netwerkpartners van de Sociaal Werkkoepel

Bent u na het lezen van dit verhaal geïnteresseerd geraakt in de netwerkpartners van de Sociaal Werkkoepel Amsterdam? Wilt u ook werken aan social return en inclusie op de werkvloer? Meld u dan aan als netwerkpartner. Hier vindt u meer informatie over hoe u zich kunt aanmelden. En op deze pagina vindt u de andere netwerkpartners.

Deel dit artikel: