Fun Forest

Fun Forest biedt een actieve en bovenal leuke belevenis in het bos. Klimmen en klauteren over obstakels in de natuur is een geweldige manier om angsten te overwinnen, je eigen krachten leren kennen en aan je team te bouwen. In ons bos is iedereen welkom; familie, vrienden, scholen, bedrijven. Iedereen is gelijk en helpt elkaar. Bij Fun Forest is plezier maken niet genoeg – we zijn ook een Social Enterprise met een visie voor een inclusievere maatschappij.

Afgelopen jaar mochten wij meer dan 100.000 mensen verwelkomen in onze parken door heel Nederland. Door ons bos te bezoeken heb je niet alleen een hoop plezier maar draag je ook bij aan onze sociale missie om jonge mensen, die het moeilijk vinden om werk te vinden een plek te bieden in ons team. Door bij ons te werken, ontwikkelen zij hun zelfvertrouwen en een positieve blik op de toekomst om bijvoorbeeld een studie te gaan volgen of te re-integreren in de arbeidsmarkt.

Wat doet uw organisatie op het gebied van sociaal werk?

Wij zijn in maart 2020 aangesloten bij de Code Sociale Ondernemingen. Dit betekent dat wij niet bestaan om geld te verdienen, maar om impact te maken.

Er zijn 4 manieren waarop wij impact maken:

  1. Het belang van een inclusieve maatschappij demonstreren
  2. Leer- en werkplekken bieden aan jonge mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt
  3. Trainingen bieden aan jonge mensen
  4. Mensen in contact brengen met de natuur

We zijn trots te kunnen zeggen dat 1/3 van ons team bestaat uit jonge mensen die moeite hebben om een baan te vinden en bij ons een leer-/werkplek hebben gevonden in het team.

Heeft u al mensen met een arbeidsbeperking in dienst en kunt u daar iets meer over vertellen?

Bij Fun Forest werken veel verschillende mensen, waaronder mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Deze mensen hebben vooral een opstap nodig, een kans om weer de arbeidsmarkt op te komen. Ons doel is dat deze werknemers veelal ook weer uitstromen. Dit omdat wij een seizoenbedrijf zijn en wij helaas zeer minimaal plek hebben voor vaste medewerkers. Maar wij benutten dit als onze kracht; mensen voelen zich veilig en welkom bij ons en hebben daardoor de ruimte om te leren, maar, belangrijker nog, om zelfvertrouwen te ontwikkelen en sociaal (weer) mee te doen om vervolgens met meer zelfverzekerdheid uit te vliegen. Voor ons altijd weer een cadeautje als iemand aan het einde van het seizoen dankbaar is voor zijn eigen ontwikkeling. Nog steeds gaat het recht naar ons (sociale ondernemers) hart.

Wat zou u willen delen met de andere partners van de Sociaal Werkkoepel Amsterdam?

Wij kunnen veelal ervaring en verhalen delen met partners, zowel succesverhalen als lessen die wij hebben geleerd. Wij zijn van een BV gegroeid in een sociale onderneming, een wat lastig proces waar wij onze lessen graag delen met bedrijven die hier wellicht ook tegenaan lopen. Hoe meer sociale ondernemingen hoe beter!
Verder kunnen wij via Sociaal Werkkoepel Amsterdam ook doorstroom genereren.

Wat inspireert u aan sociaal werk?

In 2007 opende Ernst-Jan het eerste klimpark in Venlo. Hij was helemaal enthousiast over buiten werken, in de natuur, met andere mensen. Al snel werden er nog drie parken geopend, in Amsterdam, Rotterdam en Almere. Fieke, de vrouw van Ernst-Jan wilde meer in het bos dan alleen klimmen. Zij zag de mogelijkheid om de klimparken te gebruiken om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te helpen. In 2016 startte zij de Fun Forest Foundation om de sociale missie van Fun Forest te ontwikkelen.

Meer informatie
Via de website https://www.funforest.nl/over-fun-forest/ of telefonisch 088-3697000.

Deel dit artikel: