Herenbos

Herenbos bemiddelt vanuit de vestigingen Almere, Arnhem, Nieuw-Vennep, Purmerend, Schagen en Zoetermeer tussen werkgevers en werkzoekenden in verschillende branches. Onze specialisatie is de groen- en hoveniersbranche en daarnaast zijn wij actief in onder andere de bouw, infra (grond-, weg- en waterbouw) en techniek. Ook voert Herenbos re-integratieactiviteiten uit voor bedrijven, verzekeringsmaatschappijen, arbodiensten en uitkerende instanties.

Naast uitzenden en re-integratie kun je bij Herenbos terecht voor detacheren, werving en selectie en opleidingen. Wij buigen ons ook over HR-vraagstukken en werken samen met onze opdrachtgevers op het gebied van onder andere de social return on investments (SROI).

Wat doet uw organisatie op het gebied van sociaal werk?

Herenbos probeert de mogelijkheden van de kandidaten optimaal te benutten. Door op maat gemaakte opleidingsprogramma’s zoals GroenStart en kandidaten te begeleiden van, naar en tijdens werk. Zorgen we dat voor al deze kandidaten een plek gecreëerd wordt, dit in samenwerking met de opdrachtgevers, gemeentes en het UWV.

Heeft u al mensen met een arbeidsbeperking in dienst en kunt u daar iets meer over vertellen?

Wij hebben veel kandidaten met een arbeidsbeperking in dienst. Het project GreenPort GroenStart is een leer- en werktraject voor iedereen die een steuntje in de rug kan gebruiken op weg naar werk in de groene en/of agrarische sector van Noord-Holland. Dit project is er voor jongeren, jongvolwassenen en volwassenen met een bepaalde zorg- of ondersteuningsvraag én de wens om actief te zijn op de arbeidsmarkt.

Wat zou u willen/kunnen delen met de andere partners van de Sociaal Werkkoepel Amsterdam?

Voor mensen met een arbeidsbeperking is het belangrijk om erbij te horen en bij te dragen aan de samenleving. Hiervoor is maatwerk nodig. De waardering is groot bij een succesvolle plaatsing. Soms moet er een hobbel genomen worden maar, dit is het zeker waard.

Wat inspireert u aan sociaal werk?

Wij vinden het nemen van onze verantwoordelijkheid in de samenleving belangrijk. Maatwerk is bij Herenbos het sleutelwoord. Er is variabele instroom mogelijk zodat een kandidaat niet hoeft te wachten tot september om te starten met de opleiding. Voor sommige kandidaten is scholing niet haalbaar of nodig, dan wordt er ingestoken op werk. Per kandidaat wordt er een traject op maat gemaakt. De waardering die de kandidaat uit bij het vinden van een passende arbeid, direct of na opleiding. Dat is onze grootse inspiratie.

Meer informatie

U kunt ons bereiken op onze vestigingen in Purmerend tel. 0299-29 01 90 of mail purmerend@herenbos.nl. Nieuw-Vennep tel. 0252-62 22 40 of mail nieuwvennep@herenbos.nl. Of neem contact op met Denise de Vries, tel. 0224-29 01 90, via de mail schagen@herenbos.nl.

Deel dit artikel: