Holland Festival

Het Holland Festival is het grootste internationale podiumkunstenfestival van Nederland en een van de oudste festivals in Europa. Het in 1947 opgerichte Holland Festival viert in 2024 zijn 77-jarig bestaan. Het festival vindt ieder jaar in juni, in en om Amsterdam plaats op verschillende locaties, binnen en buiten, grootschalig en intiem, online en offline. Artistieke vernieuwing, innovatie en experiment zijn de kernwaarden van het Holland Festival. Het festival toont grensverleggende voorstellingen van makers van over de hele wereld en nieuwe ontwikkelingen binnen de podiumkunsten die nergens anders in Nederland te zien zijn: van theater, dans, muziek, muziektheater en opera tot multidisciplinaire vormen en crossovers met beeldende kunst, digitale kunst, fotografie en film. Het festival weet daarmee een breed, nieuw en nieuwsgierig publiek aan zich te binden. Daarnaast werkt het samen met veel partners in en buiten Amsterdam, organiseert het talks, debatten, masterclasses, tentoonstellingen en presentaties, meet the artists, kijkjes voor- en achter de schermen, online streamings. Het biedt verdieping, verbreding, context en vermaak. 

Sociale werkgever

Het Holland Festival is een ontmoetingsplek voor internationale kunstenaars, podiumkunsten en publiek. Wij zijn ervan overtuigd dat kunst de kracht geeft om je (beter) te leren kijken door de ogen van een ander. Het stelt je in staat om andere perspectieven te zien, te voelen of te ervaren. Om die ontmoeting zo goed en inspirerend mogelijk te laten verlopen wil het Holland Festival een inclusieve festivalervaring bieden. Dat betekent dat toegankelijkheid, veiligheid en een open gesprekscultuur van groot belang zijn. Niet alleen op en tijdens het festival zelf, maar ook op de werkvloer en in de onderlinge communicatie tussen alle vaste en tijdelijke medewerkers, kunstenaars, partners, vrijwilligers en andere betrokkenen. Op het gebied van sociaal werkgeverschap hebben wij de ambitie dat ook mensen met een beperking en/of afstand tot de arbeidsmarkt voor het festival (komen) werken. In loondienst, vast of tijdelijk, als freelancer, stagiair of oproepkracht. Waarbij zij tevens de wervingsprocedure en hun periode bij het festival als inclusief ervaren.

Informatie

Kijk op onze website Over ons – Holland Festival en/of neem contact op met Pieter Haex, Hoofd Bedrijfsvoering (pieter.haex@hollandfestival.nl of 020-7882117)

Deel dit artikel: