HR Hands

HR Hands adviseert, begeleidt en ondersteunt ondernemers in heel Amsterdam. Dit doen wij zowel op operationeel als strategisch niveau en hierin stoelen wij dan ook op een jarenlange ervaring. Indien nodig nemen wij ook HR-vraagstukken volledig van ondernemers over. Dit kan er soms voor zorgen dat een bedrijf net de juiste keuzes maakt en daardoor weer kan floreren – of zich in ieder geval goed redt.

Sociaal werk bij HR Hands

Alle teamleden hebben tien tot twintig jaar ervaring met het werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Op elk niveau kunnen wij ondersteunen. Een aantal voorbeelden:

Strategisch niveau: wij voeren een scan uit om te onderzoeken of een bedrijf klaar is om te gaan werken met mensen uit de doelgroep. Alle aanwezige voorwaarden om dit succesvol te maken, worden in kaart gebracht en vastgelegd in een beleid. Ontbrekende voorwaarden vullen wij aan. Wij matchen (sociale) firma’s met elkaar en zoeken altijd mee naar fijne samenwerkingsverbanden. ‘Niet-sociale’ ondernemingen wijzen wij altijd op deze mogelijkheden.

Tactisch niveau: hier ondersteunen wij bij de uitvoering van het beleid. Wij begeleiden het management bij het maken van presentaties over het eigen bedrijf die bij de overige sociale partners en bij bijvoorbeeld gemeenten en UWV kunnen worden gegeven om mensen aan te trekken. Wij trainen de sollicitatiecommissie om extra door te vragen. Binnen de doelgroep speelt vaak meer dan de wenselijke antwoorden. Hoe meer je als organisatie weet, des te meer kun je werk en eventuele begeleiding op maat aanbieden waardoor het een succes wordt. We trainen leidinggevenden en (verzuim) begeleiders in de omgang, communicatie et cetera.

Operationeel niveau: de operatie (werkvloer) behoeft soms extra aandacht of aanpassingen om het werken met deze kandidaten succesvol te maken. Wij maken het personeelsbeleid/de instructies indien nodig op maat. Daarnaast ondersteunen wij bij de administratie en het aanvragen van allerlei bijkomende zaken zoals bijvoorbeeld subsidies. Met onze algehele HR-kennis voldoet alles ook keurig aan de reguliere arbeids-, wet- en regelgeving.

Wat wilt u delen met andere partners van de Koepel?

We zouden graag de samenwerking tussen de verschillende partners van de Sociaal Werkkoepel willen bevorderen. Daarvoor moeten we elkaar wel kennen en dus bewust opzoeken. We geloven erg in kruisbestuiving. “Sociaal netwerken” is iets dat bij ons vanzelf gaat – en wat wij dus ook geen netwerken noem, maar elkaar helpen en inspireren.

Meer informatie

Neem een kijkje op de website of met Angelina Fortes Cardoso: angelina@hr-hands.nl

Of telefonisch: 06-38466388 

Deel dit artikel: