Luchtvaart Community Schiphol

Luchtvaart Community Schiphol (LCS) is een netwerk van bedrijven in verbinding met onderwijs en overheid. Gezamenlijk geven wij de visie op het duurzaam versterken van de arbeidsmarkt vorm. Actuele  arbeidsmarktthema’s vertalen we naar vernieuwende programma’s en projecten op het gebied van onderwijs, ontwikkeling, inzetbaarheid, instroom en inclusiviteit. 

Wat doet uw organisatie op het gebied van sociaal werk?

Met het programma Luchtvaart Inclusief streven wij naar een inclusieve luchthaven. Meer dan 45 bedrijven maken zich samen hard voor dit initiatief. Door het delen van kennis en ervaringen en door te zoeken naar mogelijkheden, zetten deze bedrijven zich gezamenlijk in om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een plek te geven. De overtuiging van al deze bedrijven is dat iedereen die kan en wil werken, een kans verdient op Schiphol.

Heeft u al mensen met een arbeidsbeperking in dienst en kunt u daar iets meer over vertellen?

Zelf hebben wij 1 medewerker met een arbeidsbeperking in dienst en daarnaast voeren wij voor Royal Schiphol Group het programma Luchtvaart Inclusief uit. Vanuit dit programma hebben wij ook een aanjagende rol naar de luchtvaartsector toe.

Wat zou u willen/kunnen delen met de andere partners van de Sociaal Werkkoepel Amsterdam?

Ervaringen en best practices delen, over en weer inzetten van elkaars netwerk.

Wat inspireert u aan sociaal werk?

Wij geloven erin dat iedereen een kans verdient. Sommige mensen hebben daar net wat meer hulp bij nodig en daarin faciliteren wij graag, door het bij elkaar brengen van de juiste partijen.

Meer informatie

Contactgegevens: luchtvaartcommunity@schiphol.nl, 020 – 601 89 15

Deel dit artikel: