Makers Unite

Makers Unite is een sociale onderneming. Die brengt lokale Amsterdammers en nieuwkomers bijeen voor het samen ontwerpen en maken van betekenisvolle en duurzame producten. Deze sociale onderneming biedt nieuwkomers een plek. En ook het ondersteunend programma voor de uitbreiding van hun sociale en professionele netwerk. In 2016 startte Makers Unite als platform om nieuwkomers (vluchtelingen, migranten en asielzoekers) in contact te brengen met professionele kansen in de Nederlandse creatieve sector.

Duurzame producten met een verhaal

De organisatie is een start-up waar lokale Amsterdammers en nieuwkomers – zoals vluchtelingen, migranten en asielzoekers – elkaar ontmoeten. Samen ontwerpen en maken zij duurzame producten met een verhaal. Door samen te maken kunnen mensen:

  • hun verhaal kwijt
  • ontstaan gesprekken en nieuwe relaties

Makers Unite begeleidt deelnemers vervolgens naar een volgende fase. Want door hen te verbinden met het partnernetwerk van opleidingen, universiteiten en bedrijven, kunnen deelnemers uiteindelijk nieuwe stappen zetten naar werk of opleiding.

Wat wil Makers Unite delen met andere partners van de Koepel?

Wij nemen graag deel aan events, inspiratie- en netwerksessies om zo in contact te komen met andere partners van de Koepel. Ook delen we graag ervaringen en tips onderling uit.

Meer informatie:

Kijk voor meer informatie op onze website of neem contact op met Thami Schweichler, via thami@makersunite.eu

Deel dit artikel: