Randstad Participatie

Bij Randstad willen we er zijn voor iedereen die werk zoekt. Dus ook voor werkzoekenden die wat meer begeleiding nodig hebben.

Randstad Participatie

Randstad Participatie ondersteunt bedrijven die willen investeren in mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wij zijn specialist als het gaat om oplossingen voor de Participatiewet, social return, inclusief ondernemerschap en diversiteit. Wij ondersteunen en ontzorgen werkgevers bij het aannemen en inzetten van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit varieert van het onderzoeken van kansen en eventuele belemmeringen voor het realiseren van een divers personeelsbestand, het inzichtelijk maken van geschikte functies en omgevingsfactoren tot het daadwerkelijk uitvoeren van werven, selecteren, begeleiden, verlonen en administreren van nieuwe medewerkers.

Werknemers met een arbeidsbeperking

Daarnaast helpt Randstad Participatie ook werknemers met een arbeidsbeperking in de begeleiding naar een passende baan. Wij werken vanuit de overtuiging dat participatie van mensen met een arbeidsbeperking altijd begint bij werk. Vanuit werk maken wij de beste match tussen de werknemer en opdrachtgever. Hierbij staan de mogelijkheden van de medewerker centraal en niet de beperkingen.

Wat doet uw organisatie op het gebied van sociaal werk

Los van dat wij als organisatie nastreven een inclusieve werkgever te zijn, ondersteunen wij hier vanuit ons onderdeel Randstad Participatie ook onze opdrachtgevers mee. De dienstverlening start namelijk bij de werkgever. Eerst zoeken we naar banen en daarna naar geschikte kandidaten.

Dat is omgekeerd van wat meestal in de markt gebeurt. In onze visie is het voorbereiden van mensen op een bepaald soort werk niet doelmatig, als dit werk daarna niet kan worden gevonden. Vandaar de kanteling.

Jobcoaching via gecertificeerde coaches van Randstad Participatie is vervolgens van groot belang voor het verduurzamen van plaatsingen. De jobcoach moet een duidelijk beeld hebben van wat een werkgever beweegt. Dat vraagt niet alleen om goede coaching vaardigheden, maar ook om communicatieve vaardigheden en oplossingsgericht werken.

Wat wil Randstad Participatie delen met andere partners

Randstad Participatie adviseert en ondersteunt werkgevers die willen investeren in mensen met een arbeidsbeperking. Dit doen wij door middel van:

  • Participatie-onderzoek en werkplekanalyse
  • Werving & selectie
  • Introductie en begeleiding
  • Juridisch werkgeverschap

Voordelen van Randstad zijn:

  1. Groot en actief landelijk netwerk
  2. Ervaring in doelgroepgericht werken
  3. Full service concept op maat
  4. Maatwerk in begeleiding
  5. Snelle bemiddeling en flexibiliteit
  6. Ervaring met duurzaam participatiebeleid

Wij kunnen altijd vrijblijvend een inspiratiesessie voor werkgevers organiseren waar onze coaches, eventueel in combinatie met onze advisoryboard, organisaties inspireren op de inzet van kandidaten met een beperking.

Randstad HR Solutions logo

Meer informatie of contact

Wilt u meer weten neem dan contact op met:

Yolanda Tieleman, Operationeel directeur Randstad HR Solutions of met

Erna Boonzaaijer,senior management assistent

Randstad Nederland bv

Reactorweg 47, 3542 AD Utrecht

T +31 (0)30 252 60 60
Erna.boonzaaijer@nl.randstad.com

Website: www.randstad.nl

Randstad is een netwerkpartner van de Sociaal Werkkoepel. Wilt u met uw organisatie ook partner worden van de koepel? En kennis maken met de andere aangesloten partijen? Meld u dan aan via deze link.

Deel dit artikel: