Reisbrigade

Reisbrigade is reisspecialist en expert in het bieden van verantwoorde individuele rondreizen in Afrika en Zuidoost-Azië. Ons team maakt reizen op maat voor reizigers die avontuur zoeken en daarmee duurzame impact willen maken.

Als sociale onderneming stellen we onze maatschappelijke missie boven het maken van winst. We streven er steeds weer naar een reis aan te bieden die de reiziger onvergetelijke herinneringen geeft én de lokale bevolking optimaal laat profiteren van het bezoek. Dit willen we bereiken door een eerlijke verdeling van internationale geldstromen. Hoe we dat doen? We kiezen voor kleine, lokale partners zodat er meer geld in het vakantieland blijft en de sociaaleconomische positie van de lokale bevolking sterker wordt. Tijdens een reis kiezen we bijvoorbeeld voor lokale gidsen, overnachten we in kleinschalige accommodaties en bieden activiteiten aan waarbij we de natuurlijke omgeving niet verstoren.
“Het is voor mij veel belangrijker dat onze reizigers een geweldige reis hebben en dat ze met die reis het leven van de mensen ter plaatse een beetje beter maken.”. Aldus Kim Nooyens, oprichter van Reisbrigade.

Wat doet Reisbrigade op het gebied van Sociaal werkgeverschap?

Sinds januari 2022 is Reisbrigade toegelaten tot het netwerk van Social Enterprise NL en zijn we geregistreerd bij de Code Sociale Ondernemingen. Daarnaast is Reisbrigade een erkend leerbedrijf. Het is fijn om iemand met een frisse blik in ons midden te hebben, iemand die net even anders naar dingen kijkt en ons daarmee nieuwe inzichten kan bieden. Wij leren zelf door te doen en vinden het fijn om dit door te geven aan de mensen die bij ons stage lopen. 

Wat wilt u delen met andere partners van de koepel?

Wij hebben op dit moment geen mensen met een arbeidsbeperking in dienst maar staan hier zeker voor open en hopen hier meer over te weten te komen door deel uit te maken van de Sociaal Werkkoepel Amsterdam. We zouden het leuk en interessant vinden om tijdens (online) bijeenkomsten tips en ervaringen uit te wisselen met andere werkgevers.

Wat inspireert u aan sociaal werk?

Reisbrigade is een sociale onderneming met als missie: “Door mensen te verbinden verrijken we levens.” Dit houdt in dat we niet ‘zomaar’ een reisorganisatie zijn, maar een onderneming die ook niet-financiële doelen nastreeft. We streven ernaar reizen aan te bieden die een onvergetelijke herinnering geeft aan onze reizigers en tegelijkertijd de lokale bevolking optimaal laat profiteren van het bezoek.
Wij geloven dat we de levens van onze reizigers positief kunnen beïnvloeden en tegelijkertijd ook aan de lokale bevolking op de bestemming een positieve bijdrage kunnen leveren. Wij werken dan ook graag samen met andere sociale ondernemingen om elkaar te ondersteunen en onze impact te vergroten.

Meer informatie

Kijk op onze website of wil je meer weten over (werken) met of voor onze organisatie mail dan naar info@reisbrigade.nl. We helpen je graag!

Deel dit artikel: