ROC van Amsterdam – Flevoland

Het ROC van Amsterdam – Flevoland verzorgt middelbaar beroepsonderwijs op vier niveaus binnen veertien onderwijsdomeinen. In Amsterdam biedt het ruim 300 verschillende opleidingen aan. En het ROC van Flevoland zo’n 130 opleidingen. Het middelbaar beroepsonderwijs wordt op de verschillende mbo-colleges gegeven. Bij elkaar zijn er 12 mbo-colleges in Amsterdam, Amstelveen, Hoofddorp, Hilversum, Almere en Lelystad.

Het ROC biedt onderwijs aan 36.000 MBO studenten, 3.300 leerlingen in het Voortgezet Onderwijs en 6.500 deelnemers aan overige educatie (waaronder inburgering en volwassenen). Bij het ROC werken in totaal ca. 3.000 medewerkers.

Wat doet ROC van Amsterdam – Flevoland op het gebied van sociaal werk?

Het ROC van Amsterdam- Flevoland is een onderwijsorganisatie waar ruim 180 nationaliteiten ieder dag welkom zijn en samen leren, ook van elkaars achtergronden. Voor iedereen geldt hetzelfde respect en elke collega draagt bij aan de ontwikkeling van leerlingen en studenten voor de inclusieve Nederlandse samenleving

Heeft u al mensen met een arbeidsbeperking in dienst?

Vanuit de inclusieve visie op de samenleving neemt het ROC van Amsterdam – Flevoland de maatschappelijke verantwoordelijkheid om ook mensen met arbeidsbeperking een werkplek te bieden. Op de mbo-colleges werken – in verschillende teams – inmiddels meerdere mensen uit deze doelgroep. Daarnaast willen wij via Inkoop (van diensten) een dusdanig impact bieden dat we nog meer mensen met een arbeidsbeperking een kans op arbeid geven.

Wat zou u willen/kunnen delen met de andere partners van de Sociaal Werkkoepel Amsterdam?

Ervaring en kennis delen en samen een netwerk vormen om mensen met een arbeidsbeperking kans op duurzaam werk te bieden.

Meer informatie over ROC van Amsterdam – Flevoland

Voor meer informatie kunt u onze website bezoeken. Of contact opnemen met Annet Rensen.  

Deel dit artikel: