Sign Language Coffee Bar

Dit is een Coffee Bar waar je letterlijk op je wenken bediend wordt door dove barista’s. Je bestelt bij ons jouw verantwoorde koffie in gebaren. De Sign Language Coffee Bar is een initiatief van social enterprise Ctalents om op een duurzame en kwalitatieve wijze de werkloosheid onder auditief uitgedaagden te verlagen.

Wat doet Sign Language Coffee Bar op het gebied van sociaal werk?

We zorgen er voor dat mensen die doof of slechthorend zijn weer aan het werk komen. We hebben tussen de 25-30 doven/slechthorenden in dienst die als barista aan de slag zijn. Het idee is dat de klanten hun koffie in gebarentaal bestellen. Er hangt een touchscreen aan de bar met films over verschillende koffies/thee. Hierdoor weten de klanten hoe ze hun koffie bij de barista moeten bestellen. De meeste barista’s werken parttime bij ons. Het mooie van ons concept is dat we erg flexibel zijn en we daardoor goed rekening kunnen houden met de wensen van de klant en de barista’s.
We hebben op verschillende plekken in Nederland een koffiebar staan. De koffiebarren staan nu nog intern bij bedrijven, maar binnenkort hopen we ook te gaan samenwerken met horeca gelegenheden.

Wat zou u willen delen met de andere partners?

Het inzetten van een Sign Language Coffee Bar is een makkelijke en laagdrempelige manier om te voldoen aan een Social Return vraag of aan het voldoen van de Participatiewet. We kunnen barista’s voor vast inzetten op een locatie, maar het is ook mogelijk om de koffiebar eenmalig in te zetten op bijvoorbeeld een congres, bedrijfsuitje of event.

Wat inspireert u aan sociaal werk?

Het mooie aan sociaal werk is dat je de wereld mijn inziens echt weer ietsjes mooier maakt. Ik zie soms doven/ slechthorenden voorbij komen die jarenlang niet aan werk kunnen komen. Wij geven ze nu een kans om deel te nemen aan de maatschappij waardoor ze vaak opleven en zichzelf in enkele maanden enorm ontwikkelen en ontplooien. Ze zitten beter in hun vel en zijn vaak zo blij dat ze ook lekker aan het werk mogen!

Meer informatie of contact

Wilt u meer weten neem dan contact op met:

Maaike Landman, Sales Manager Sign Language Coffee Bar 

maaike@signlanguagecoffeebar.nl

Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.
Wijzig keuze

Sign Language Coffee Bar

Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.
Wijzig keuze

Sign Language Coffee Bar

Deel dit artikel: