info@sociaalwerkkoepelamsterdam.nl

Powercertificaten als Social Return om Amsterdammers aan werk te helpen

De gemeente Amsterdam maakt het samen met Everyday Heroes mogelijk om met behulp van Powercertificaten kwetsbare mensen in de regio Groot Amsterdam te helpen om aan het werk te gaan. Dit kan een invulling zijn van uw Social Return verplichting. Ook als uw bedrijf geen Social Return verplichting heeft kunt u in het kader van uw MVO ambities of betrokkenheid bij de stad en maatschappelijke thema’s een bijdrage leveren door powercertificaten te kopen.

Programmamanager Erwin Schut van de Sociaal Werkkoepel Amsterdam ontvangt het eerste
Amsterdamse Powercertificaat van Sabine de Jong, founder van Everyday Heroes

Hoe werkt het?

Als invulling van de Social Return verplichting of als maatschappelijke bijdrage koopt uw bedrijf een Powercertificaat bij Everyday Heroes. U bepaalt zelf het bedrag. Met Amsterdamse Power Certificaten worden de laatste hindernissen weggenomen, zodat mensen aan het werk kunnen: een cursus, een elektrische fiets, een vervoerspas of begeleiding. De laatste stap, boven op de ondersteuning die de gemeente en Werkgeversservicepunt Groot-Amsterdam al bieden. Op deze manier werken bedrijfsleven in de regio, de gemeente Amsterdam en Everyday Heroes samen aan meer kansen voor mensen die willen werken. Everyday Heroes heeft op deze manier al honderden mensen aan een baan geholpen.

Voorbeelden

Een voorbeeld: Tom was bijna werkloos, nu fietst hij elke dag als een speer op zijn elektrische fiets van Hoofddorp naar Amsterdam. Door zijn ADHD is reizen met de trein te stressvol en op een gewone fiets is de rit te zwaar. Hij dreigde daarom zijn baan bij een restaurant op te moeten geven. Met de bijdrage uit een Power Certificaat is een elektrische fiets voor hem gekocht, waardoor hij toch zijn baan als assistent van de Sous Chef heeft kunnen behouden.

Of Yamina: Meer dan tien jaar was zij werkloos, totdat ze tijdelijk aan de slag ging voor Buurtbaan: een betaalde baan waarbij ze mensen uit haar buurt emotioneel ondersteunde en met praktische zaken op weg hielp. De laatste hindernis op weg naar die duurzame baan voor Yamina was het behalen van een rijbewijs. Dit werd weggenomen met het vergoeden van rijlessen en de bijbehorende examens, betaald met een Power Certificaat van Everyday Heroes. Yamina heeft door het behalen van haar rijbewijs inmiddels een vaste baan bij thuiszorgorganisatie Leven & Zorg.

Meer weten?

U kunt nu al Amsterdamse certificaten kopen bij Everyday Heroes, hier leest u er meer over.
Hoe de besteding van de Amsterdamse certificaten precies wordt ingevuld, wordt nog nader bepaald in overleg met de Sociaal Werkkoepel Amsterdam en het Werkgeversservicepunt Groot Amsterdam. Hierover kunt u informatie krijgen bij info@sociaalwerkkoepelamsterdam.nl.

Meer weten over Social Return? Kijk dan op www.amsterdam.nl/socialreturn of neem contact op met Bureau Social Return via social.return@amsterdam.nl.

Deel dit artikel: