Sociaal Werkkoepel biedt ondersteuning sociaal netwerk!

De Sociaal Werkkoepel biedt ondersteuning bij het sociaal netwerk.

Bulent Dogan is directeur-eigenaar van BMS Security. En Angelina Fortes Cardoso is de eigenaar van HR Hands. Op hun initiatief organiseerden wij op 25 november een kleine, maar interessante netwerkbijeenkomst.

Dit met inachtneming van de huidige corona-maatregelingen uiteraard.

BMS Security is een beveiligingsbedrijf dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aanneemt. En ook opleidt. HR Hands ondersteunt daarbij. HR Hands zorgt voor een passend personeelsbeleid (juiste begeleiding, personeelsbeleid op maat, wegwijs maken en bewaking subsidieregelingen et cetera).

Ondersteuning sociaal netwerk

Netwerkborrel BMS met als thema Ondersteuning sociaal netwerk

In contact komen met andere sociale firma’s

Doel van deze (online) bijeenkomst was voor BMS Security en HR Hands om in contact te komen met andere sociale firma’s. Deze partners van de Sociaal Werkkoepel gingen graag in op de uitnodiging om het nieuwe pand van BMS in Badhoevedorp te komen bewonderen of digitaal aanwezig te zijn:

  • Jos van Beuningen van The Flower Family
  • Edwin Teljeur van MEO
  • Rajiv Parsoe van Parsoe Logistics
  • Nicole Lempers en Janneke Landsmeer van Nicole & Janneke Puur Genieten
  • Jeremy Buitenhuis van Pantar

Elkaar inspireren en steunen

In het rondje waarin de deelnemers kennis maakten en elkaar vertelden over hun organisatie en de manier waarop zij invulling geven aan sociaal werkgeverschap bleek al snel hoeveel overeenkomsten er zijn.

Waar loop je tegen aan als sociaal ondernemer?

Sociale firma’s en partners van de Sociaal Werkkoepel kunnen veel voor elkaar betekenen. In de eerste plaats door elkaar te steunen en te inspireren met het omgaan van de extra uitdagingen waar je als sociale ondernemer nu eenmaal tegen aanloopt.

Praktijkleren

Het gesprek ging bijvoorbeeld over het ontwikkelen van medewerkers op de werkvloer. Hoe geef je praktijkleren vorm? Hoe stel je vaardigheden centraal in plaats van te kijken naar opleiding? Welke rol kunnen de ROC’s daarin spelen? Hoe kunnen sociale firma’s hierin samenwerken? En hoe kunnen ze gebruik maken van de infrastructuur van Pantar?

Elkaar de bal toespelen

Sociale firma’s kunnen elkaar helpen door elkaar de bal toe te spelen en door kennis met elkaar te delen, bijvoorbeeld over de manieren die er zijn om meer opdrachten in het kader van social return te verwerven. Ook zijn er kansen op het gebied van doorstroom van medewerkers. Zo hebben een aantal ondernemers door de coronamaatregelen nu wat minder werk, terwijl anderen juist op zoek zijn naar medewerkers. Er werden de nodige lijntjes gelegd om verder te praten.

Sociaal netwerk

De conclusie van deze middag was dat er genoeg redenen zijn om met elkaar: sociale firma’s, Pantar en de gemeente een sociaal netwerk te vormen en hier een vervolg aan te geven met nog meer sociale ondernemers. Vanuit de Sociaal Werkkoepel gaan we dat faciliteren.

Ondersteuning sociaal netwerk. Thema tijdens informele netwerkborrel BMS

Tour, hapje en drankje

Na afloop kregen we nog een leuke rondleiding in het mooie pand van BMS Security met een echte oefenbalie, hotelkamer, disco en kickboks ruimte die gebruikt worden voor de opleidingen tot beveiliger. En er werd nog gezellig wat gedronken en genoten van de heerlijke én sociale hapjes verzorgd door Janneke en Nicole!

Uw sociaal netwerk ook uitbreiden? De Sociaal Werkkoepel ondersteunt!

Ook een kleine netwerkbijeenkomst, themasessie of iets anders organiseren?

Laat wat van je horen via de contactpagina. Wij faciliteren het graag!

Deel dit artikel: