info@sociaalwerkkoepelamsterdam.nl

“Een droombaan die steeds dichterbij komt”

Cencilo  is in 2015 door het ROC van Amsterdam aangemeld voor jobcoaching bij de gemeente Amsterdam. Een mbo niveau 2 opleiding lukte niet en Cencilo wilde graag verder. Op dat moment woonde hij begeleid, had financiële problemen waar hij graag vanaf wilde en behoorlijk overgewicht. Zijn grote wens was om internationaal chauffeur te worden met een hond naast hem in de cabine.

Lage verwachtingen

Inzet en flexibiliteit

Na het afronden van de instroomtraining en een lange bemiddelingsperiode is hij in september 2016 gestart als loods-medewerker bij Van der Valk Transport B.V. in het Westelijk Havengebied.
De jobcoach, Hilda Noltes, en de werkgever, Joost van der Valk, twijfelden of het ging lukken. Cencilo moest namelijk ver reizen met de metro en de bus van Amsterdam Gein naar Portsmuiden in Westpoort. Cencilo startte met weinig verwachtingen, ideeën en dromen. Voor zijn gevoel had hij twee jaar stil gezeten en hij vond dat hij iets moest gaan doen.

Vanaf dag 1 heeft Cencilo zich altijd ingezet en zich flexibel opgesteld. Tijdens de proefplaatsingsperiode heeft hij zijn heftruckdiploma gehaald en op 1 december 2016 kreeg hij een fulltime dienstverband bij Van der Valk Transport. De afgelopen jaren mocht Cencilo zijn rijbewijs halen en hij mag gebruik maken van een auto van de werkgever. Hij ging zelfstandig wonen, is van zijn schulden af en heeft inmiddels een vaste aanstelling. Na een ziekenhuisopname heeft Cencilo een knop omgezet, hij is gaan sporten (kickboksen), anders gaan eten en enorm afgevallen.

Cencilo en Joost van der Valk
Jobcoach Hilda Noltes, loodsmedewerker Cencilo en werkgever Joost van der Valk  

Werkgever geniet van ontwikkeling medewerkers

Droombaan komt dichterbij

Binnen het bedrijf is Cencilo voor een aantal taken onmisbaar, als hij er niet is zijn er werkzaamheden waarvan niemand weet hoe het moet. Daarnaast wordt zijn takenpakket steeds groter. We hebben de werkgever Joost van der Valk gevraagd wat zijn drijfveren zijn “Ik werk voor mijn plezier en geniet ervan als mijn medewerkers zich ontwikkelen.” En die ontwikkeling en inzet moet beloond worden, zeker in deze moeilijke tijd.

Als klap op de vuurpijl geeft de werkgever hem nu de kans om zijn groot rijbewijs te gaan halen. Cencilo kan daarmee op nog meer taken worden ingezet en misschien kan hij ooit zelfs zijn droombaan bereiken.

Deel dit artikel: