Inclusieve stad waar iedereen mee kan doen

‘Amsterdam wil een rechtvaardige stad zijn met een inclusieve arbeidsmarkt, waar iedereen mee kan doen, zegt wethouder Groot Wassink, wethouder Sociale Zaken, Diversiteit en Democratisering. ‘Amsterdammers met een arbeidsbeperking of verminderde loonwaarde moeten gewoon mee kunnen doen aan de samenleving en ook kunnen werken’ .

De ambitie is dat iedere Amsterdammer met een arbeidsbeperking die een werkplek zoekt, die ook snel kan krijgen

Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.
Wijzig keuze

Oprichting van de Sociaal Werkkoepel

Samenwerking voor meer plekken

Daarom hebben we het initiatief genomen tot oprichting van de Sociaal Werkkoepel. Zodat iedereen in Amsterdam met een arbeidsbeperking die een werkplek zoekt, die ook kan krijgen. In de Sociaal Werkkoepel werken bedrijven, sociale firma’s, gemeente Amsterdam en organisatie als Pantar samen om te zorgen dat we zoveel mogelijk plekken kunnen realiseren voor mensen met een arbeidsbeperking.

We hebben nu 4.000 sociaal werkplekken en we willen dat dat groeit naar 4.500 werkplekken in 2022. In lijn met de participatiewet en het sociaal akkoord willen we dat meer Amsterdammers met een arbeidsbeperking of verminderde loonwaarde duurzaam aan de slag zijn bij reguliere bedrijven en sociale firma’s. Ook bij de gemeente zelf kijken we of meer mensen met een arbeidsbeperking een plek kunnen krijgen.