info@sociaalwerkkoepelamsterdam.nl

Mediamarkt en Werkgeversservicepunt

De samenwerking met Werkgeversservicepunt is hartstikke goed. Vanuit Mediamarkt willen we ook echt wel een steentje bij te dragen aan de maatschappij, dus we vinden het fijn dat wij mensen zo aan een baan kunnen helpen.

Joshua: het werk heeft me heel veel beïnvloed

Ik ben logistiek medewerker bij de Mediamarkt, en ik beveilig dus producten en ik houd het hier ook netjes. Mijn IPS-coach heeft dus me geholpen om dingen uit te zoeken die ik leuk vond en een baan in die richting te gaan zoeken. En toen ben ik uiteindelijk hier beland. Ik vind het werk leuk want ik mag het allemaal op mijn eigen tempo doen. Ik heb niet echt dat mensen zeggen dit  moet voor die tijd af. Ik krijg enorm veel vrijheid in wat ik doe. Het werk heeft me heel veel beïnvloed, ik ben nu veel socialer.

Chaymae: je hebt sociale contacten

Mijn functie is hier bij Mediamarkt is Telefoniste, dat houdt in om de buitenlijn op te nemen en ik spring ook wel eens bij met mijn collega’s bij de kassa. Hiervoor zat ik bij de bijstand daardoor heeft mijn jobcoach mij dus geholpen een baan te zoeken en die had connecties bij de Mediamarkt. Zo ben ik hier terecht gekomen. Je hebt toch sociale contacten, collega’s, je hebt een leven eigenlijk, zo moet je het bekijken.

Je hebt een leven eigenlijk, zo moet je het bekijken

Chaymae

Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.
Wijzig keuze

Robbie Verwei: mensen hebben een opstapje nodig

media markt

Robbie Verwei, teammanager Werkgeversservicepunt Groot-Amsterdam : Het Werkgeversservicepunt zoekt banen voor mensen die het niet zelf lukt om die  baan te vinden. Je ziet vaak dat mensen die lang niet gewerkt hebben, dat die een opstapje nodig hebben om weer in het reguliere arbeidsproces een plek te kunnen vinden. Dus we gaan met werkgevers in gesprek om te kijken of ze die omstandigheden kunnen creëren zodat mensen aan het werk kunnen gaan. Sinds de Participatiewet 2015 is die opdracht veel meer gegeven aan reguliere werkgevers, die moeten dus ook banen creëren voor mensen die die afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Voordeel voor werkgevers is dat ze eigenlijk een afspiegeling zijn van de samenleving, dus ze nemen mensen op in het arbeidsproces die anders aan de kant zouden blijven staan en dat is denk ik een heel groot voordeel.

Wouter Gabriël: steentje bijdragen aan de maatschappij

Wouter Gabriël, Floormanager Mediamarkt

Wouter Gabriël, Floormanager Mediamarkt:  De samenwerking met Werkgeversservicepunt is hartstikke goed. Vanuit Mediamarkt willen we ook echt wel een steentje bij te dragen aan de maatschappij, dus we vinden het fijn dat wij mensen zo aan een baan kunnen helpen. En aan de andere kant zijn we daar zelf ook echt bij gebaat want we hebben mensen daardoor in dienst die best wel heel lang in dienst kunnen zijn in dezelfde functie.

Tip voor andere werkgevers: gewoon proberen

Ik heb echt als tip voor alle andere werkgever om het in eerste instantie maar een een keer gewoon te proberen als ze dat nog niet hebben gedaan. Ze krijgen ook de goede mogelijkheden zoals een proefperiode, je moet het zien als een win-win situatie voor beide kanten.

Deel dit artikel: