Milieuwerk stelt wens van de mens centraal (video)

Milieuwerk is een organisatie die zich richt op betaalde banen voor mensen voor wie dat niet vanzelfsprekend is. De gemeente Amsterdam weet van ons bestaan, kent onze functies en weet hoe wij werken. Als een klantmanager of jobcoach denkt, dit lijkt me een goede match, dan worden mensen hier voorgesteld. En als mensen vervolgens zelf zeggen, dat lijkt me leuk, dan mogen ze beginnen.

Wens van de mens centraal bij Milieuwerk

Wij hebben ervoor gekozen de wens van de mens centraal te stellen. En die willen het liefst een betaalde baan. We zijn toen begonnen ze allemaal in dienst te nemen. Als mensen werknemer worden in plaats van cliënt, volwaardig collega in plaats van deelnemer, dan kan je ook meer op elkaar bouwen. En dan kan je de volgende stappen in je bedrijf ook makkelijker zetten. Dan kan je vervolgens samen verder groeien. Als jij mensen in dienst neemt dan gaan ze zich gedragen als volwaardig werknemer. Dat is het grote verschil.

Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.
Wijzig keuze

Video Milieuwerk: David Jansen (over beschut werk en loonwaarde)

Het is cool om mensen de volgende stap te laten maken

David Jansen - milieuwerk

Functies afpellen in deeltaken

Wij werken met een aantal grote bedrijven als partner. Ik denk dat dat voor veel bedrijven mogelijk zou zijn, die zelf een breed scala aan werkzaamheden ter beschikking hebben. Als je de ruimte hebt om functies af te pellen in deeltaken, dan kun je ze in veel gevallen ook passend maken voor de doelgroep.

Maak het niet te ingewikkeld

Mijn tip voor andere werkgevers: enerzijds maak het niet te ingewikkeld, het is minder ingewikkeld dan het soms lijkt op papier. Anderzijds zou mijn tip zijn, maak het ook niet te eenvoudig, want het is een reden dat mensen aan de kant staan. Je moet wel de tijd en ruimte hebben om het passend te maken.

Mensen helpen, dat is zo ontzettend verslavend.

Het is zo cool om mensen op een kantelpunt in hun leven, wat het toch vaak is, om ze de volgende stap te laten maken.

Als je het leuk vindt gaat de rest vanzelf

Wat je krijgt als je met deze doelgroep aan de slag gaat, zijn mensen die heel graag willen werken. Misschien kunnen ze nog niet alles precies zoals jij het wil, maar dat kan je mensen leren.

Wij hebben één hele belangrijke regel en dat is, je moet het leuk vinden. Als je het leuk vindt gaat de rest vanzelf. Het tweede wat je moet doen om te zorgen dat het werkt is, dat dat je mensen allemaal als gelijk behandeld. De een is niet meer of minder dan de ander. We zijn allemaal mensen en we doen allemaal ons best naar ons vermogen.

Deel dit artikel: