PITCH & MATCH DAGEN 2021

De Pitch & Match dagen 2021 eind juni, begin juli waren een groot succes.

NU: nieuwe datum bekend! Donderdag 2 december 2021.

Werkgevers kunnen zich hier aanmelden om een vacature te bespreken.

VERSLAG VORIGE PITCH & MATCH DAGEN 2021

Op 29 en 30 juni en 1 juli waren de Pitch & Matchdagen.

Debby Kamstra, IPS coach en werkzaam in de GGZ, opende deze online dagen. Debby startte ruim 5 jaar geleden met dit concept als experiment in het kader van het programma Meedoen Werkt. Nu is het een begrip voor zowel werkzoekenden, professionals als werkgevers.

De Pitch en Matchdagen hebben als doel om Amsterdammers in een kwetsbare arbeidsmarktpositie laagdrempelig in contact te brengen met de route naar werk en werkgevers.

De dagen worden door maatschappelijke organisaties, GGZ en de Sociaal Werkkoepel samen georganiseerd. De deelnemers zijn vaak nog in begeleiding bij de WMO of GGZ. Dit jaar is de 5e editie (2e keer online) met dag 1 als voorbereiding, dag 2 informatief en op dag 3 de gesprekken met 16 werkgevers. 

Dinsdag 29 juni: Dag van de voorbereiding

Op de dag van de voorbereiding kon je leren pitchen, hulp krijgen bij het maken van je CV en was er een informatiesessie over de arbeidsmarkt en de werkgevers van donderdag.

Vervolg pitchtraining voor alle werkzoekenden:

Hoe presenteer ik me op een goede manier aan een werkgever?

We startten eerst half juni met een 2-daagse training van 2 x 2 uur waarbij de kandidaten de pitch konden maken en oefenen. Ze kregen tips en gaven feedback op elkaar en werden er steeds beter in.

Na een toelichting op de theorie waren de deelnemers aan de pitchtraining allemaal heel gemotiveerd om het in de praktijk te brengen. Best spannend natuurlijk, maar het hielp ontzettend om in kleine groepjes te oefenen. De deelnemers kregen hele concrete tips van de trainers die ze direct konden verwerken in hun pitch.

Bijvoorbeeld dat je een ‘gat’ op je CV niet hoeft te noemen, benadruk vooral wat je wel hebt gedaan en welke kwaliteiten je meebrengt!

Ook mooi om te zien was dat de deelnemers elkaar hielpen door positieve feedback te geven. Met deze goede voorbereiding kijken de deelnemers uit naar de gesprekken met werkgevers donderdag.

Feedback die we kregen:

“Veel structuur gekregen”

“Fijn om goed voorbereid te zijn”

Ook de trainers Ingrid Janssens, Corry Blom en Els Sluys waren enthousiast:

“Alle tips waren verwerkt in de pitch, mooi om te zien!”

“We zagen dat ze elkaar steeds beter feedback, complimenten en verbeterpuntjes gaven”

En bij partner Cordaan is onder leiding van Martin Kamstra ook geoefend met pitchen!

Dinsdagmiddag was het tijd voor een korte introductie op de kansen op de Amsterdamse arbeidsmarkt door Wouter van de Wolk van WSP. Vervolgens kwamen alle 16 werkgevers waar kandidaten donderdag mee in gesprek konden uitgebreid aan bot. Wat voor werk is er te doen en in wat voor werkomgeving? Accountmanagers Lothar de Graaff en Patrick van der Vliet boden genoeg inspiratie om op donderdag goed voorbereid in gesprek te gaan.

MatchingsOverleg voor mensen met een arbeidsbeperking (MOAB).

Dinsdag was er ook tijd voor professionals om vacatures te bespreken en te kijken wie er een kandidaat kent die mogelijk matcht met die vacature, oftewel MOAB vond plaats.

Ook werd Alisha Soraya Mac Gillavry uitgenodigd om een pitch te verzorgen voor hetgeen zij graag wilt doen in de (nabije) toekomst.

‘Ik wil graag mijn droom uit laten komen in de visagie’

Alisha Soraya Mac Gillavry
Alisha Pitch Match

Alisha in het midden

Tijdens de pitch van Alisha kwam duidelijk naar voren dat ze weet wat ze wilt en ervoor gaat. Alisha volgt de opleiding visagie op dit moment en wil graag bij een ICI Paris of Douglas aan de slag. Meerdere accountmanagers van het Werkgeversservicepunt dachten met haar mee. Misschien ook bij Etos, visagie in de ouderenzorg of bij het theater?

Alisha staat er open voor, maar geeft wel duidelijk aan dat ze na enkele ervaringen juist graag de visagie van bruidjes wilt doen. Ook een leerstage met behoud van uitkering is een mogelijkheid geeft ze aan.

Rien den Boesterd en Egbert van Lingen, adviseurs en ondersteuners werkgeversdiensten bij het Werkgeversservicepunt Groot Amsterdam en Anneke Broekman, projectmanager Sociaal Werkkoepel Amsterdam in gesprek.

Woensdag 30 juni: Dag van de informatie

We  zijn we gestart met een bijeenkomst over alle ondersteuningsmogelijkheden. Wat kun je verwachten van een jobcoach, wat is loonwaardesubsidie en wat is beschut werk? Jobcoach Hilda Noltes en consulent Beschut Werk Danielle Soester vertellen over de mogelijkheden.

En Loran Oegema, trajectcoach IPS en ergotherapeut bij Roads, liet zien wat IPS is.

‘Bij jobcoaching/IPS-coaching kijk je naar iemands mogelijkheden en werkwensen en zoekt daar een werkgever of werkplek bij”.

In de middag was er een open gesprek met werknemers en werkgevers over doelgroepindicatie: ja/nee? Het verslag hierover kun je hier lezen.

Donderdag 1 juli: Dag van de werkgever

En op donderdag werd er volop genetwerkt, kennisgemaakt, gepitcht en gematcht! Er zijn meer dan 50 online gesprekken gevoerd met 16 werkgevers. Een logistieke klus die onder regie van Jaap Zonneveld van partner Arkin, soepeltjes verliep.

We danken alle werkgevers waar de kandidaten digitaal hebben mee kunnen kennismaken:

Vrije Universiteit, Cordaan, Kruidvat, De Lokatie, Herenbos, NS, Randstad Technologies Milieuwerk, Munckhof, Flower Family, StayOkay, ISS Facility Service, Albert Heijn, Pantar, Gemeente Amsterdam en RataPlan

Er zijn al vervolgafspraken gemaakt en een aantal kandidaten gaan starten op werk!

Maar het belangrijkste is dat Amsterdammers hebben kunnen kennismaken met werk en zoals een van de deelnemers op donderdagmiddag zei: ïk begon vrij somber aan deze dagen, maar nu ben ik hoopvol dat werk voor mij weer mogelijk is.”

We hopen dat een volgende editie van de Pitch & Match weer op locatie kan plaatsvinden, maar we denken dat online kennismaken met werkgevers wel een blijvertje zal zijn!

Deel dit artikel: