Doorstroom juist nu

Elke maand vinden er digitale doorstroomsessies plaats, waar aanbod van werk en van kandidaten ingebracht kan worden. Zo ook op 12 mei. Door de corona-maatregelen zit er duidelijk minder beweging in de instroom- en doorstroomprocessen. De aanwezige partners delen met elkaar dat er soms nog wel digitaal geselecteerd en gesolliciteerd wordt, maar vervolgens blijkt dat het digitaal inwerken vaak lastig is.

Maar toch blijken er ook nog wel vacatures te zijn bij bedrijven die juist  nu mensen zoeken, ook voor werken op locatie, bijvoorbeeld in het groen en de schoonmaak. En er ontstaan nieuwe functies! Zoals bijvoorbeeld bij het UMC dat ’anderhalve meter coaches’ zoekt om bezoekers attent te maken op de corona-maatregel. Zij kunnen dan ook de rolstoelen schoonmaken. 

Een deel van de doelgroep kan momenteel niet op locatie komen werken, omdat hun gezondheid of de woonsituatie belemmerend zijn. We bespreken hoe we contact houden met deze groep werknemers. De meeste werkgevers hebben de indruk dat het persoonlijke telefonische contact met de jobcoach en leidinggevende wel helpen om te voorkomen dat mensen thuis verkommeren en zijn er nog geen alarmerende signalen, zo wordt een speciaal ingestelde hulplijn van Pantar niet of nauwelijks gebeld. 

Tijdens de volgende doorstroomsessie op 9 juni wisselen we weer werkplekken en kandidaten uit om de doorstroom van werk naar werk te bevorderen en praten we elkaar weer bij. Wilt u meer weten over de doorstroomsessies of er een volgende keer bij zijn, meldt u hieronder aan.

Informatie

di 9 juni 2020

14:00 t/m 16:00

Agenda

di 5 maart 2024

Lees meer over Intervisiegroep Interne Jobcoaches

Speciaal voor Noloc-gecertificeerde interne jobcoaches is een intervisiegroep opgericht om de casuïstiek te bespreken volgens het Noloc-intervisiemodel.

wo 24 april 2024

Lees meer over Uitnodiging HARRIE training

Wanneer een collega de werknemer met speciale vaardigheden goed ondersteunt, stijgt de kans op succesvolle samenwerking op de werkvloer flink.

di 4 juni 2024

Lees meer over Harrie terugkomochtenden

De Harrie terugkomochtenden zijn bedoeld voor Harries die eerder dit jaar de 1-daagse Amsterdamse Harrie-training gevolgd hebben.

Meer evenementen