Leren van sociale firma’s

Naast de nodige zorg thuis, blijkt uit onderzoek dat ouderen vooral behoefte hebben aan een praatje of hulp bij dagelijkse dingen zoals boodschappen of koken. Helaas krijgen professionals in de zorg hier nauwelijks tot geen ruimte voor en zijn vrijwilligers niet zomaar voor handen. Om dit gat te vullen, starten steeds meer particuliere initiatieven, zoals Mantelaar, Kammeraat en Metgezelschap. Zij laten mooie resultaten zien en worden zeer positief beoordeeld door zowel de oudere als de werknemers. Is dit de toekomst voor de nieuwe generatie ouderenzorg? Wat maakt dat deze organisaties zo goed draaien? Wat zijn de voorwaarden bij de inzet van anders dan reguliere thuiszorg in de ondersteuning van mensen met een hulpvraag? Kiezen studenten, door deze positieve werkervaring, ook vaker voor een carrière in de ouderenzorg? Genoeg vragen die het Ben Sajet Centrum had toen we één van deze intiatieven spraken. Daarom gaan we donderdag 14 maart dieper in op één van deze particuliere initiatieven: Mantelaar.
Ben Sajet Centrum, http://www.bensajetcentrum.nl/event/werkplaats-leren-van-particuliere-intiatieven-voor-ondersteuning-van-ouderen/

Hoe doen particuliere initiatieven het in de ouderenzorg?

Informatie

do 14 maart 2019

17:00 t/m 19:30

Ben Sajet Centrum, Zwanenburgwal 206-I

1011 JH Amsterdam

Agenda

di 13 december 2022

Lees meer over Uitnodiging HARRIE training

Wanneer een collega de werknemer met speciale vaardigheden goed ondersteunt, stijgt de kans op succesvolle samenwerking op de werkvloer flink.

do 16 februari 2023

Lees meer over Winter Event

Anders kijken naar talent. Hoe doe je dat nou? Daar gaan we op donderdag 16 februari het antwoord op geven tijdens het Winter Event van Sociaal Werkkoepel Amsterdam vanaf 15.00 uur in de Tolhuistuin!

Meer evenementen