Digitale Workshop Uitkering naar Werk Berekenaar

Met onder meer Renger Visser, directeur Inkomen van de gemeente Amsterdam en Arjan Vliegenthart, directeur van het Nibud.

27 oktober 14.45-17.00 uur, live vanuit Pakhuis de Zwijger

Voor maatschappelijk werkers, jongerenwerkers, klantmanagers, jobcoaches, consulenten Beschut Werk, inkomensconsulenten en alle anderen die de vraag krijgen: ‘Wat betekent het voor mijn inkomen als ik ga werken?’

Mensen die de overgang van uitkering naar werk willen maken hebben veel vragen over de consequenties van deze  stap voor hun inkomen.

Het Nibud heeft een gratis  rekentool (berekenaar) ontwikkeld om de financiële gevolgen  zichtbaar te maken. Divosa heeft een gesprekskaart laten ontwikkelen om de berekenaar nog beter te gebruiken.

De Sociaal Werkkoepel Amsterdam organiseert in samenwerking met het Nibud een digitale workshop voor Amsterdamse professionals om het instrument te leren kennen en benutten.

Wat biedt deze workshop u?

 • Een heldere uitleg over de rekentool.
 • Praktische toepassing aan de hand van een casus die bij u past:
  • Van bijstand naar werk
  • Van Wajong naar werk
  • Van WIA naar werk
  • Van parttime naar meer werk.
 • Antwoorden op uw vragen door een team van experts.
 • Een toelichting op de gesprekskaart en een link om deze te kunnen gebruiken.

Na een introductie van Renger Visser, directeur Inkomen van Amsterdam en een aftrap van Arjan Vliegenthart, directeur van het Nibud en als ex-wethouder geen onbekende in Amsterdam, wordt de berekenaar gepresenteerd door Jasja Bos, senior wetenschappelijk medewerker van het Nibud.

Sylvia Kok, consulente Beschut Werk van de gemeente Amsterdam vertelt iets over de ervaringen die tot nog toe zijn opgedaan. Vervolgens gaat u in groepsverband met het instrument aan de slag. De vragen die er  zijn worden vervolgens plenair behandeld door o.m. Jens Roep beleidsmedewerker WPI van de gemeente, Sylvia Kok en Jasja Bos. Ook het UWV is vertegenwoordigd. Tot slot zal Martine van Ommeren van Simpel Switchen u meenemen in het gebruik van de pas ontwikkelde gesprekskaart.

De workshop wordt begeleid door  host Annet Tesselaar, Directieadviseur Werk Participatie Inkomen van de gemeente Amsterdam.

Aanmelden is niet meer mogelijk.
Een samenvatting van de bijeenkomst wordt vertoond op 5 november tijdens de week van de Participatie.
Meer informatie vind u op de site van de Omslag, hier.

Informatie

di 27 oktober 2020

14:45 t/m 17:00

Agenda

do 27 juni 2024

Lees meer over Het MatchingOverlegWPI

Wekelijks terugkerend overleg gedurende heel 2024! Voor Werkgevers die banen met begeleiding hebben. En voor werkzoekenden met een ondersteuningsbehoefte. Elke dinsdag (fysiek) en donderdag (digitaal) om 12.30 uur.

di 9 juli 2024

Lees meer over Digitale in- en doorstroomsessie

Elke tweede dinsdag van de maand van 15.00 tot 16.00 uur. Ben je werkgever en heb je werknemers met ondersteuningsbehoefte die op zoek zijn naar een opvolgende baan? Of heb je een baan met begeleiding beschikbaar? Dan ben je van harte welkom tijdens de in- en doorstroomsessie!

do 11 juli 2024

Lees meer over Uitnodiging eendaagse Amsterdamse Harrie-training

Wanneer een collega de werknemer met speciale vaardigheden goed ondersteunt, stijgt de kans op succesvolle samenwerking op de werkvloer flink.

Meer evenementen