Winter Event

Anders kijken naar talent. Hoe doe je dat nou? Daar gaan we op donderdag 16 februari het antwoord op geven tijdens het Winter Event van Sociaal Werkkoepel Amsterdam vanaf 15.00 uur in de Tolhuistuin!

Anders kijken naar talent. Hoe doe je dat nou?

Samen met sociaal ondernemers, experts en andere partners gaan we aan de slag in een interactief programma om sociaal werk op de werkvloer makkelijker en ook duurzamer te maken. Zowel voor ervaren als minder ervaren ondernemers valt er veel te ontdekken tijdens het Winter Event.

Hoe vind je kandidaten door anders te kijken naar mensen en werk? Waar moet je op letten? Welke ondersteuning en subsidie kan je krijgen voor het opleiden van talent op je werkvloer?

Tijdens het Winter Event leer je hoe je een kandidaat met een ondersteuningsvraag bereikt die past bij je bedrijf. En hoe je er als bedrijf beter van wordt wanneer je werkvloer inclusief is. Tools als jobcarving, jobcrafting, open hiring, duurzame doorstroom, opleidingssubsidie en jobcoaching ga je na dit event succesvol kunnen inzetten!


Programma

Onze sprankelende dagvoorzitter Esther van der Voort zorgt voor inhoud, sfeer en een lach!

Vier werkgevers en hun succesverhalen!
Op het Winter Event zijn vier werkgevers met hun werknemer aanwezig om hun succesverhaal met ons te delen:

  • Kevin Nsubuga  werkt bij coatingsbedrijf Braspenning. Manager Said Bentohami vertelt hoe zij met Braspenning Social Works hun tekort aan arbeidskrachten hebben opgelost.

  • Ayoub Lkhorf is slechthorend en werkt als storemedewerker bij sportwinkel Sprinter / Perry Sport. Storemanager Jeroen van den IJssel legt uit hoe dit tot stand kwam en een succes werd.

  • Andro Barsom verzorgt de postregistratie bij Deloitte. Senior Teamlead Gilda den Rooijen vertelt hoe het werkt om zonder vooraf gestelde vacature tot een super goede match te komen.

  • Franc Koopman stroomde door als werknemer van Roetz Bikes naar Noord I e-bike to go. Chief Operating Officer Jerry Toen vertelt over zijn samenwerking met Roetz en het loopbaanpad voor monteurs.

Thematafels
Tijdens de netwerkborrel kun je bij de verschillende thematafels o.a. in gesprek over:

  • hoe je in contact komt met kandidaten;
  • welke subsidies en regelingen er zijn;
  • opleiden en begeleiding op de werkvloer;
  • invulling van je social return verplichting;
  • schuldhulp en taalaanbod voor je werknemers.

Wat, waar & wanneer

Winter Event
Donderdag 16 februari 2023
Tolhuistuin, IJpromenade 2, Amsterdam

15.00 – 15.30 Inloop

15.30 – 15.40 Welkom – Ben van der Knoop, manager Sociaal Werkkoepel

15.40 – 15.50 Anders kijken naar Talent – Jaap Weijenberg, afdelingsmanager Sociaal Werk 

15.50 – 16.45 Hoe doe je dat nou? – Vier best practices

16.45 – 17.00 Zeepkist

17.00 – 18.00 Borrel met thematafels

18.00 Einde


Meld je snel aan

Zeker weten dat je een plekje hebt bij het Winter Event? Meld je aan via onderstaand formulier.

Tot 16 februari!

Informatie

do 16 februari 2023

15:00 t/m 18:00

Agenda

do 27 juni 2024

Lees meer over Het MatchingOverlegWPI

Wekelijks terugkerend overleg gedurende heel 2024! Voor Werkgevers die banen met begeleiding hebben. En voor werkzoekenden met een ondersteuningsbehoefte. Elke dinsdag (fysiek) en donderdag (digitaal) om 12.30 uur.

di 9 juli 2024

Lees meer over Digitale in- en doorstroomsessie

Elke tweede dinsdag van de maand van 15.00 tot 16.00 uur. Ben je werkgever en heb je werknemers met ondersteuningsbehoefte die op zoek zijn naar een opvolgende baan? Of heb je een baan met begeleiding beschikbaar? Dan ben je van harte welkom tijdens de in- en doorstroomsessie!

do 11 juli 2024

Lees meer over Uitnodiging eendaagse Amsterdamse Harrie-training

Wanneer een collega de werknemer met speciale vaardigheden goed ondersteunt, stijgt de kans op succesvolle samenwerking op de werkvloer flink.

Meer evenementen