Zuidas geeft invulling aan de participatiewet: kennissessie

Green Business Club Zuidas heeft met haar participanten als doel gesteld om vijf werkzoekenden met een arbeidsbeperking aan het werk te helpen in 2019.

Daarom organiseren GBC Zuidas, Gemeente Amsterdam en Werkgeverservicepunt Groot-Amsterdam, een kennissessie over werkzoekenden met een arbeidsbeperking, en hoe we deze groep aan de slag kunnen helpen in Zuidas.

Sinds 2016 ondersteunt Green Business Club Zuidas met haar participanten de training Topcenter, die door Gemeente Amsterdam aan hogeropgeleide langdurig werkzoekenden wordt gegeven. Na een intensieve trainingsperiode van zes weken organiseren we de Netwerkgalerie, waarbij de kennis en het netwerk van onze HR/Recruitmentprofessionals wordt gedeeld met de werkzoekenden. Deze samenwerking heeft in de loop van de tijd mooie resultaten opgeleverd. In 2018 heeft 29,41 % van de deelnemers binnen twee maanden werk gevonden en is 20,59% begonnen aan een opleiding of stage richting betaald werk.

De economie trekt aan en er is minder werkloosheid in Amsterdam. De gemeente doet er veel aan om ook werkzoekenden die het moeilijker hebben te ondersteunen. Werkzoekenden met een arbeidsbeperking willen ook graag in Zuidas aan de slag, maar de match is nog moeilijk te maken. De Gemeente en het Werkgeverservicepunt kunnen werkgevers veel kennis en inzet bieden om deze werkzoekenden aan het werk te helpen. Tijdens deze kennissessie krijg je handvatten om je eigen organisatie meer inclusief te maken.

Wil je hier bij zijn, of ken je een collega van HR/recruitment voor wie dit interessant kan zijn, stuur dan een mail naar Diederik@greenbusinessclub.nl 

Informatie

do 16 mei 2019

15:00 t/m 17:00

Vrije Universiteit De Boelelaan 1105

Agenda

di 13 december 2022

Lees meer over Uitnodiging HARRIE training

Wanneer een collega de werknemer met speciale vaardigheden goed ondersteunt, stijgt de kans op succesvolle samenwerking op de werkvloer flink.

do 16 februari 2023

Lees meer over Winter Event

Anders kijken naar talent. Hoe doe je dat nou? Daar gaan we op donderdag 16 februari het antwoord op geven tijdens het Winter Event van Sociaal Werkkoepel Amsterdam vanaf 15.00 uur in de Tolhuistuin!

Meer evenementen