info@sociaalwerkkoepelamsterdam.nl

Start Wijkteam RED bij Cordaan: “Ik heb eindelijk mijn droombaan in de thuiszorg!”

Jessica glundert trots, nu ze met haar ondertekende contract en bos bloemen in de hand, eindelijk kan zeggen dat ze een betaalde baan in de ouderenzorg gevonden heeft. Per 1 juli jl., is zij gestart als eerste Wijkteam RED medewerker binnen zorgorganisatie Cordaan. Het gaat hierbij om een nieuwe functie (inclusief opleidingstraject) voor mensen met een verstandelijke beperking die graag in de thuiszorg willen werken. Wijkteam RED biedt extra aandacht voor de cliënt thuis, meer handen in de ouderenzorg en zinvol en inclusief werk voor medewerkers met extra begeleidingsbehoefte.

Redder en Doener

Als Redder en Doener (RED) in de ouderenzorg, werkt Jessica als volwaardige collega (maar met begeleiding van een jobcoach en werkbegeleider) binnen een thuiszorgteam van Cordaan in Amsterdam-Noord. Ze ondersteunt de cliënt met het doen van boodschappen, helpt bij het bereiden van maaltijden, doet de (af)was, maakt een praatje en onderneemt leuke activiteiten. Dat bevalt haar uitstekend: “Ik heb eindelijk mijn droombaan!” Daarnaast ondersteunt Jessica ook met het aan- en uitdoen van steunkousen. De extra aandacht voor de cliënt wordt erg gewaardeerd door de cliënten.  “Jessica kan makkelijk contact maken met de cliënt en wordt nu al gezien als een echte aanwinst!”, aldus de collega’s uit haar team. Naar verwachting start in het najaar een tweede RED-kandidaat in een zorgteam in de Pijp.

Leren in de praktijk

Wijkteam RED is een doorontwikkeling van het succesvolle opleidingstraject tot Woonhulp, waar kandidaten die graag in de zorg willen werken maar waarbij dit niet via de reguliere weg lukt, via praktijkleren een opleiding kunnen volgen op een zorglocatie van Cordaan. De pilot van Wijkteam RED is mede mogelijk gemaakt met het prijzengeld van de prijsvraag ‘Maak Amsterdam inclusiever’.

Wilt u meer weten over Wijkteam RED? Neem contact op met: Annerieke Akkerman op aakkerman@cordaan.nl of telefonisch via 0639268838

Deel dit artikel: