Veganizen in coronatijd

Onze jongste partner Vegan Masters groeit als kool. Het bedrijf bestaat pas een half jaar. Maar heeft nu al bijna zestig mensen in dienst. Waarvan 4 uit de doelgroep (‘koepels’ noemen ze die).

Hoe gaat het veganizen in coronatijd?

Het veganizen in coronatijd gaat niet over rozen. Want helaas hebben er vanwege de corona een paar mensen weer moeten afhaken. Omdat zij niet meer konden komen werken.

Wat doet Vegan Masters?

Vegan Masters produceert en bezorgt veganistische alternatieven voor populair eten als pizza’s en hamburger. Ze hebben niet veel moeite hoeven doen om zich aan te passen aan de coronaregels, omdat ze bezig zijn om zich te certificeren voor de ISO normering. Dat betekent dat ze al heel gestructureerd en hygiënisch te werk gaan. 

Vegan Masters en veganizen in coronatijd

Ze bloeien en groeien en dat geeft heel veel voldoening!

Danny Galiart

Meer ruimte

Danny Galiart, voormalig pizzabakker en ijshockeyprof, vertelt enthousiast: we zijn ongelooflijk hard gegroeid en dat gaat nog steeds door. Weliswaar kunnen we nu geen maaltijden  leveren aan bedrijven, maar de koelboxen voor consumenten, dat groeit maar door. We hebben ruimte voor meer koepels, want het gaat heel goed met ze, maar we wachten nu even af tot het wat rustiger wordt op het coronafront voor we weer meer in dienst nemen.’

Uitdaging

Het vraagt wel wat op het gebied van aansturing en begeleiding, want wat iemand nodig heeft of waar de beperking zit is niet altijd zichtbaar.  ‘Ze zijn voor ons heel waardevol, dan moet je er ook goed mee omgaan. Nu we zo snel groeien willen we ervoor waken dat waar wij voor staan overal op de werkvloer doorgevoerd wordt. En dan is het heel mooi om te zien dat ze veranderen, dat ze makkelijker gaan communiceren. Ze bloeien en groeien en dat geeft heel veel voldoening!’

Deel dit artikel: