‘Gewoon een fabriek hebben is veel minder leuk dan dit’

Zeven jaar geleden heeft Hans Mekking samen met zijn vrouw Urban Cacao opgericht. ‘Ik heb altijd in het vak gezeten en hiervoor had ik een grote fabriek die bonbons produceerde en over de hele wereld verkocht. Maar ik zat eigenlijk de hele dag achter de computer en liep door het bedrijf als een schoolmeester alles te controleren. Terwijl ik het liefste chocola onder mijn nagels heb aan het einde van de dag. Dat ik echt kan zien: dat heb ik vandaag gemaakt. Toen hebben we ervoor gekozen om de fabriek te verkopen en opnieuw te beginnen in het centrum van Amsterdam met leuk personeel dat we zelf aansturen en de ideële doelstellingen die we er nu op na houden.

Jullie hebben het heel erg druk, vertel daar eens wat over

‘Het is een heel bijzonder jaar natuurlijk ook voor ons. Normaal gesproken leveren we aan heel verschillende klanten, bijvoorbeeld Schiphol is een grote klant van ons, hotels, restaurants en dat ligt nu allemaal stil. Ook onze winkel is nu vrij stil, omdat we in het toeristengebied zitten en normaal veel inloop hebben van Aziaten en Amerikanen. Maar dat is overgenomen door de online verkoop aan andere klanten, Dille & Kamille, Greetz, online supermarkten en andere online winkels. Dat is explosief gegroeid waardoor we de laatste 3 maanden  ten opzichte van vorig jaar wel 20% meer omzet hebben.

We hebben dit jaar tussen de 30 en 35.000 letters verkocht voor Sinterklaas, een enorm aantal voor ons. We maken de chocola niet zelf, dat zouden we wel willen, maar dat is voor de buurt (de productie vindt plaats in de vestiging aan de Rozengracht) niet leuk, omdat je daar heel zware machines voor moet hebben. Misschien gaan we verhuizen, omdat we hier zo’n beetje uit ons jasje groeien.’

Medewerkers

Urban Cacao is een seizoensbedrijf, Tussen Pasen en september is het laagseizoen. In het hoogseizoen zoals nu lopen er 15 mensen rond. We proberen iedereen wel zoveel mogelijk in dienst te houden, maar soms wordt een contract niet verlengd. Sommige mensen werken hier in het hoogseizoen en gaan dan in de zomer altijd wat anders doen.

Er werken 6 mensen met fysieke beperkingen, psychische of mentale beperkingen, Wajongers of via de gemeente. Ze werken in de productie, maar ook in de winkel. Voor bepaalde mensen is het werk minder geschikt, zoals dove mensen of mensen met autisme. Het is namelijk een nogal dynamisch bedrijf met de hele dag impulsen.. Inmiddels weet Martina Schneider van het Werkgeversservicepunt Groot Amsterdam wat voor soort mensen wel of niet geschikt is voor ons bedrijf. En nu gaat dat heel goed. Via haar komen we in contact met kandidaten vanuit zowel de gemeente als het UWV. Het team is een heel hecht team, mensen die nieuw binnenkomen passen zich daar bij aan.’

In het begin werkte Urban Cacao nog niet met deze werknemers, tot het UWV een keer langskwam met wat mensen die ze geschikt vonden voor het bedrijf. ‘Zo zijn we ermee in aanraking gekomen en we hebben geconstateerd dat het heel goed gaat, dat het in het team ook goed wordt opgepakt. We zien die mensen opbloeien en dat is voor onze eigen motivatie ook heel goed. Je krijgt mensen binnen als een dood vogeltje, die je ziet groeien en uitvliegen. En heel gemotiveerde medewerkers worden.’

‘Ze heten ‘mensen met een arbeidsbeperking’ maar dat is eigenlijk niet te merken, ze functioneren gewoon in ons bedrijf.’

Hans Mekking, eigenaar Urban Cacao

Lastig?

Voldoening

Er wordt wel gezegd dat het best lastig kan zijn om met mensen met een beperking te werken, omdat het meer energie en geld kost en hun productiviteit lager kan zijn. Hoe kijk jij daar tegen aan?

‘Het klopt ten dele. Wij hebben wel werkzaamheden die repeterend zijn. Vaak zijn deze mensen heel gelukkig als ze handelingen kunnen doen waar ze niet al te veel over na hoeven denken. En ook een vast werkpatroon in de week is heel prettig. Wij hebben vaste dagen in de week waarop we bepaalde dingen doen. Ik heb er niet zoveel moeite mee. Af te toe is het wel eens lastig als mensen niet kunnen rekenen of schrijven, maar daar houd je dan rekening mee. Dat gaat ook onderling met de andere collega’s goed. En als je opdrachten geeft: één taak per keer.’

Ze heten ‘mensen met een arbeidsbeperking’ maar dat is eigenlijk niet te merken, ze functioneren gewoon in ons bedrijf.

Gewoon een fabriek hebben is veel minder leuk dan dit. Het hoeft niet allemaal super renderend te zijn, als je er maar geestelijke voldoening uit haalt en dat is met dit bedrijf zeker het geval.

Iedereen die dit nog niet heeft zou ik aanraden het in ieder geval eens te gaan proberen. Vanwege de persoonlijke voldoening die je er uit haalt door mensen wat te leren. Als je wat meer aandacht geeft aan de mensen, krijg je dat vanzelf terug. Het is heel inspirerend en heel fijn om te merken dat mensen in je bedrijf kunnen groeien en opbloeien.’

Wat zijn je dromen voor de toekomst van het bedrijf en de mensen die er werken? Nu gaat het goed en ik hoop deze groei te kunnen doorzetten en dan een goeie locatie te vinden, niet te ver uit het centrum, waar het bedrijf kan groeien

Urban Cacao: geen sociale firma, maar een gewoon resultaatgericht bedrijf van gewone ondernemers, die min of meer toevallig in aanraking kwamen met en werk zijn gaan geven aan mensen met andere kenmerken en dat leuk zijn gaan vinden.